Gusta pileća juha za nedjeljni oporavak

Thinkstock
Okrepljujuću deliciju možete pripremiti već za 40-ak minuta. Garantirano diže iz mrtvih!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 246

 

novi okusi Pileća juha na meksički način

 

Potrebno vam je

  • 200 g povrća za juhu
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 400 g piletine - batak, zabatak
  • 50 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 3 žlica pšeničnog brašna
  • majčine dušice
  • 1 mala žlica limunova soka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 lovorov list

 

jelo od mesa Pileća juha i ražnjići s kus-kusom

 

Priprema

  1. Očistite te narežite meso i luk.
  2. Meso zapecite sa svih strana na malo maslaca.
  3. Rastopite ostatak maslaca, dodajte mu luk i sol te pirjajte nekoliko minuta. Uspite brašno pa cijelo vrijeme, miješajući, pržite još nekoliko minuta. I dalje uz miješanje polako dolijevajte pileći temeljac te sve začinite lovorovim listom, majčinom dušicom i solju.
  4. Kuhajte oko 45 minuta, a na kraju začinite svježim limunovim sokom i svježe mljevenim paprom.

Dobar tek!

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr