gastro postao
Okrepljujuću deliciju možete pripremiti već za 40-ak minuta. Garantirano diže iz mrtvih!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 246
Potrebno vam je
- 200 g povrća za juhu
- 1 l pilećeg temeljca
- 400 g piletine - batak, zabatak
- 50 g maslaca
- 1 glavica luka
- 3 žlica pšeničnog brašna
- majčine dušice
- 1 mala žlica limunova soka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 lovorov list
Priprema
- Očistite te narežite meso i luk.
- Meso zapecite sa svih strana na malo maslaca.
- Rastopite ostatak maslaca, dodajte mu luk i sol te pirjajte nekoliko minuta. Uspite brašno pa cijelo vrijeme, miješajući, pržite još nekoliko minuta. I dalje uz miješanje polako dolijevajte pileći temeljac te sve začinite lovorovim listom, majčinom dušicom i solju.
- Kuhajte oko 45 minuta, a na kraju začinite svježim limunovim sokom i svježe mljevenim paprom.
Dobar tek!
Dobar tek!