Hrana za dušu: Varivo od graha i špinata

Thinkstock
Variva obožavamo jer u njih možemo ubaciti gotovo sve što poželimo, a okus postaje sve bolji i bolji...
Vidi originalni članak

Za ovo jednostavno varivo trebat ćete svega nekoliko sastojaka, a dobit ćete kompletan obrok za manje od 35 kuna koji ćete obožavati. Kuhajte ga poklopljenog na laganoj vatri jer dulje krčkanje osigurava i poželjniju aromu. 

 

Iz jednog lonca Sezonsko grah varivo s aromatiziranom palentom

 

Sastojci:

 

umjesto ribe... Brzi grah s dimljenom kobasicom

 

Priprema:

  1. Luk i češnjak oljuštimo i nasjeckamo. Mrkve ogulimo i narežemo na komadiće. Poriluk očistimo i sitno nasjeckamo. Rajčice ocijedimo i nasjeckamo.
  2. Grah iz konzerve ocijedimo i isperemo. Špinat operemo i usitnimo.
  3. U loncu popržimo luk, mrkvu i poriluk na slaboj vatri. Dodamo češnjak i pržimo jednu minutu, pa ubacimo rajčicu, pire od rajčice i temeljac. Posolimo i popaprimo prema ukusu.
  4. Polovicu graha zgnječimo vilicom i stavimo u lonac. Pustimo da zavre, pa smanjimo vatru. Ostavimo da lagano ključa 30 minuta.
  5. Dodamo preostali grah i špinat. Pustimo da lagano vrije još 30 minuta. Kruh popržimo dok ne dobije zlatnu boju, stavimo dva komada u svaku zdjelicu za juhu i poškropimo maslinovim uljem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr