gastro postao
Variva obožavamo jer u njih možemo ubaciti gotovo sve što poželimo, a okus postaje sve bolji i bolji...
Za ovo jednostavno varivo trebat ćete svega nekoliko sastojaka, a dobit ćete kompletan obrok za manje od 35 kuna koji ćete obožavati. Kuhajte ga poklopljenog na laganoj vatri jer dulje krčkanje osigurava i poželjniju aromu.
Sastojci:
- 4 žlice suncokretovog ulja
- 1 luk
- 5 mrkvi
- 1 poriluk
- 2 režnja češnjaka
- 400g pelata
- 400g smeđeg graha
- 400g špinata
- sol, papar
Priprema:
- Luk i češnjak oljuštimo i nasjeckamo. Mrkve ogulimo i narežemo na komadiće. Poriluk očistimo i sitno nasjeckamo. Rajčice ocijedimo i nasjeckamo.
- Grah iz konzerve ocijedimo i isperemo. Špinat operemo i usitnimo.
- U loncu popržimo luk, mrkvu i poriluk na slaboj vatri. Dodamo češnjak i pržimo jednu minutu, pa ubacimo rajčicu, pire od rajčice i temeljac. Posolimo i popaprimo prema ukusu.
- Polovicu graha zgnječimo vilicom i stavimo u lonac. Pustimo da zavre, pa smanjimo vatru. Ostavimo da lagano ključa 30 minuta.
- Dodamo preostali grah i špinat. Pustimo da lagano vrije još 30 minuta. Kruh popržimo dok ne dobije zlatnu boju, stavimo dva komada u svaku zdjelicu za juhu i poškropimo maslinovim uljem.
Dobar tek!