Hrskave bruskete s rajčicama i bosiljkom

Thinkstock
Ako ste obožavatelj rajčica, oduševit će vas ovaj recept jer su upravo one u centru pažnje.
Vidi originalni članak

Ukusni hrskavi kruh, svježa rajčica i listići bosiljka čine najbolje bruskete koje ste dosad isprobali. 

Smjesu pripremite barem sat vremena ranije kako bi se svi začini i sokovi proželi i položite na još topli hrskavi baguette. Poslužite odmah i oduševite najdraže.

 

TAMAN GAVRILOVIĆ Kanape sendviči s finom kobasicom i cherry rajčicama

 

Sastojci:

  • 750 g rajčica
  • Svježi bosiljak
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice nasjeckanog crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žličice vinskog octa
  • 1 Baguette
  • Papar

Priprema:

  1. Narežite rajčice na male kockice. Pomiješajte ih s listovima bosiljka, 3 žlice maslinovog ulja, nasjeckanim crvenim lukom i češnjakom, vinskim octom i paprom. Mješavinu držite 15 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim još 45 u hladnjaku.
  2. Narežite baguette i premažite svaku šnitu preostalim maslinovim uljem. Položi šnite na papir za pečenje na 180 stupnjeva i pecite nekoliko minuta dok ne postane hrskav.
  3. Smjesu s rajčicama stavite preko svake šnite i poslužite toplo.

 

Divan spoj! Krumpir bruschette - grickalice koje oduševljavaju

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr