gastro postao
Ako ste obožavatelj rajčica, oduševit će vas ovaj recept jer su upravo one u centru pažnje.
Ukusni hrskavi kruh, svježa rajčica i listići bosiljka čine najbolje bruskete koje ste dosad isprobali.
Smjesu pripremite barem sat vremena ranije kako bi se svi začini i sokovi proželi i položite na još topli hrskavi baguette. Poslužite odmah i oduševite najdraže.
Sastojci:
- 750 g rajčica
- Svježi bosiljak
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žličice vinskog octa
- 1 Baguette
- Papar
Priprema:
- Narežite rajčice na male kockice. Pomiješajte ih s listovima bosiljka, 3 žlice maslinovog ulja, nasjeckanim crvenim lukom i češnjakom, vinskim octom i paprom. Mješavinu držite 15 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim još 45 u hladnjaku.
- Narežite baguette i premažite svaku šnitu preostalim maslinovim uljem. Položi šnite na papir za pečenje na 180 stupnjeva i pecite nekoliko minuta dok ne postane hrskav.
- Smjesu s rajčicama stavite preko svake šnite i poslužite toplo.
Dobar tek!