Hrskave rolice s pačjim prsima i đumbirom

Patka i rolice uobičajene su delicije istočnjačke kuhinje, tako da je sasvim razumljivo da su se našla u ovom ukusnom duetu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 222

Potrebno vam je

  • 6 list tijesto za savijače
  • 350 g pačja prsa
  • 1 mala žlica češnjak
  • 2 mala žlica đumbir, korijen
  • 1 žlica soja umak
  • 1 žlica vino bijelo
  • 1 žlica ulje sezamovo
  • 2 žlica gustin
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 200 ml ulje, biljno

Priprema

  1. Kupovne kore za proljetne rolice pokrijte vlažnom krpom ili ubrusom da se malo navlaže. Rabite li kore za savijaču, svaku koru podijelite u četiri pravokutnika tako da dobijete 24 lista.
  2. Pačja prsa izrežite na listiće debljine papira, a zatim na kratke rezance. Stavite ih u posudu pa dodajte češnjak, đumbir, sojin umak, bijelo vino, sezamovo ulje i škrobno brašno. Dobro izmiješajte i neka se marinira sat, dva.
  3. U tavi ili woku zagrijte ulje i kratko popržite luk narezan na rezance. Izvadite ga, a zatim popržite meso nekoliko minuta. Pomiješajte ga s lukom, pospite sjemenkama i ostavite da se ohladi.
  4. Na svaki pravokutnik stavite dvije žličice nadjeva, premažite rubove lagano istučenim jajetom i zarolajte. Pecite rolice u dubokom ulju na jakoj vatri dok ne postanu hrskave i zlatno-smeđe.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr