gastro postao
Patka i rolice uobičajene su delicije istočnjačke kuhinje, tako da je sasvim razumljivo da su se našla u ovom ukusnom duetu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 222
Potrebno vam je
- 6 list tijesto za savijače
- 350 g pačja prsa
- 1 mala žlica češnjak
- 2 mala žlica đumbir, korijen
- 1 žlica soja umak
- 1 žlica vino bijelo
- 1 žlica ulje sezamovo
- 2 žlica gustin
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 200 ml ulje, biljno
Priprema
- Kupovne kore za proljetne rolice pokrijte vlažnom krpom ili ubrusom da se malo navlaže. Rabite li kore za savijaču, svaku koru podijelite u četiri pravokutnika tako da dobijete 24 lista.
- Pačja prsa izrežite na listiće debljine papira, a zatim na kratke rezance. Stavite ih u posudu pa dodajte češnjak, đumbir, sojin umak, bijelo vino, sezamovo ulje i škrobno brašno. Dobro izmiješajte i neka se marinira sat, dva.
- U tavi ili woku zagrijte ulje i kratko popržite luk narezan na rezance. Izvadite ga, a zatim popržite meso nekoliko minuta. Pomiješajte ga s lukom, pospite sjemenkama i ostavite da se ohladi.
- Na svaki pravokutnik stavite dvije žličice nadjeva, premažite rubove lagano istučenim jajetom i zarolajte. Pecite rolice u dubokom ulju na jakoj vatri dok ne postanu hrskave i zlatno-smeđe.
Izvor Skuhatćute