Hrskavi griz: Naribaj, uroni, isprži i uživaj u ribi

Thinkstock
Ogrtač od naribanog sira i krumpira ili usitnjeni orasi i bademi savršeno nadopunjavaju okus pohane ribe
Vidi originalni članak

Uobičajenu smjesu za pohanje začinite novim sastojcima i uživajte u novim specijalitetima. Dio krušnih mrvica zamijenite kukuruznim brašnom i ribanim sirom te aromatizirajte nekim od sušenih začina. Komadi ribljih fileta posebno su ukusni pohani na "orly" način.  Uranjajte ih u tijesto kao za palačinke i odmah stavljajte na dobro zagrijano ulje. U smjesu od jaja, mlijeka i brašna probajte umiješati žlicu kiselog vrhnja i hrena, a ribu prije paniranja marinirajte limunovim sokom, medom i mediteranskim sušenim začinima. 

 

YumYum Paradise Danas kuhamo: Prženi losos s pireom od batata

 

Posebno ukusna je riba u tempuri. U šalicu ledene vode umiješajte dobro ohlađeno jaje iz hladnjaka, dodajte 3/4 šalice brašna i malo praška za pecivo. Lagano i kratko je umutite te stavite u hladnjak. Riba mora biti dobro posušena papirnatim ručnikom pa je takvu uronite u smjesu, stavite na vruće ulje i pržite s obje strane tek nekoliko minuta, kako bi se ravnomjerno ispekla.

 

slasni zalogajčići! Neodoljivo ukusni prženi inćuni!

 

Prženu ribu vadite na kuhinjski ubrus koji će upiti masnoću, ali je njime ne pokrivajte kako se ne bi skupila vlažnost, a korica izgubila hrskavu strukturu. Riblje filete možete pohati u omotaču od krumpirova tijesta. Uživajte u raznim kombinacijama, dobar tek!

Posjeti Gastro.hr