Hrskavi keksići po receptu Jamieja Olivera

Stockfood
Jamie Oliver primio je mnoge kritike zbog svog opuštenog načina kuhanja, ali moramo mu priznati kako ima dar za stvaranje tople atmosfere. Stvorite je i ti uz keksiće s bijelom čokoladom i brusnicama.
Vidi originalni članak

Smjesa je dovoljna za 15 keksića, taman za popodnevno obiteljsko druženje, a možda uspiješ poneki sačuvati i za sutrašnji doručak. Sve što preostane stavi u posudu i dobro zatvori kako bi bili jednako ukusni i sljedećeg dana. 

NAPOMENA: Budući da Jamie u receptu koristi self-rising flour, ti u smjesu možeš dodati jednu malu žličicu praška za pecivo. 

 

Lješnjak i češnjak Oduševljenje: Keksi s kremom od lješnjaka

 

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 85 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 100 g glatkog bijelog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 30 g kukuruznog brašna
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 50 g bijele čokolade
  • 50 g sušenih brusnica

Priprema:

  1. Šećer izmiksaj s maslacem, dodaj vaniliju i promiješaj.
  2. U brašno dodaj zobene pahuljice (i prašak za pecivo), a zatim i izmiksani maslac. 
  3. Ubaci nasjeckanu čokoladu i sušene brusnice pa oblikuj valjak od tijesta. Omotaj ga folijom i stavi u hladnjak na sat vremena.
  4. Nareži keksiće na centimetar debljine, stavi ih na lim prekriven papirom za pečenje i peci 12-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Trebaju biti zlatne boje, ali mekani na dodir.
  5. Pažljivo ih premjesti na ravnu površinu kako bi se ohladili i postali hrskavi. 

 

Drugačiji slatkiš Čoko meringa keksići - novo ruho američkog klasika

 

Želimo ti ugodan dan!

 

Posjeti Gastro.hr