Recepti 2159 prikaza 14. kolovoza 2019.

Hrskavi keksići po receptu Jamieja Olivera

Stockfood

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Jamie Oliver primio je mnoge kritike zbog svog opuštenog načina kuhanja, ali moramo mu priznati kako ima dar za stvaranje tople atmosfere. Stvorite je i vi uz keksiće s bijelom čokoladom i brusnicama.

Smjesa je dovoljna za 15 keksića, taman za popodnevno obiteljsko druženje, a možda uspijete poneki sačuvati za doručak. Sve što preostane stavite u posudu i dobro zatvorite, kako bi bili jednako ukusni i sljedećeg dana. 

NAPOMENA: Budući da Jamie u receptu koristi self-rising flour, vi u smjesu možete dodati jednu malu žličicu praška za pecivo. 

 

Možda vas zanima... Oduševljenje: Keksi s kremom od lješnjaka Kolumne

 

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 85 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 100 g glatkog bijelog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 30 g kukuruznog brašna
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 50 g bijele čokolade
  • 50 g sušenih brusnica

Priprema:

  1. Šećer izmiksajte s maslacem, dodajte sjemenke vanilije i promiješajte.
  2. U brašno dodajte zobene pahuljice (i prašak za pecivo), a zatim i izmiksani maslac. 
  3. Ubacite nasjeckanu čokoladu i sušene brusnice i oblikujte kao valjak. Stavite u hladnjak na sat vremena.
  4. Narežite keksiće na centimetar debljine, stavite na lim prekriven papirom za pečenje i pecite 12-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Trebaju biti zlatne boje, ali mekani na dodir.
  5. Pažljivo ih premjestite na ravnu površinu kako bi se ohladili i postali hrskavi. 

 

Možda vas zanima... Čoko meringa keksići - novo ruho američkog klasika Recepti

 

Želimo vam ugodan dan!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.