gastro postao
                                            
                                        
                                    Jamie Oliver primio je mnoge kritike zbog svog opuštenog načina kuhanja, ali moramo mu priznati kako ima dar za stvaranje tople atmosfere. Stvorite je i ti uz keksiće s bijelom čokoladom i brusnicama.
                                
                                
                                    
                                
                                Smjesa je dovoljna za 15 keksića, taman za popodnevno obiteljsko druženje, a možda uspiješ poneki sačuvati i za sutrašnji doručak. Sve što preostane stavi u posudu i dobro zatvori kako bi bili jednako ukusni i sljedećeg dana.
NAPOMENA: Budući da Jamie u receptu koristi self-rising flour, ti u smjesu možeš dodati jednu malu žličicu praška za pecivo.
Sastojci:
- 100 g maslaca
 - 85 g šećera u prahu
 - 1 mahuna vanilije
 - 100 g glatkog bijelog brašna
 - 1 žličica praška za pecivo
 - 30 g kukuruznog brašna
 - 4 žlice zobenih pahuljica
 - 50 g bijele čokolade
 - 50 g sušenih brusnica
 
Priprema:
- Šećer izmiksaj s maslacem, dodaj vaniliju i promiješaj.
 - U brašno dodaj zobene pahuljice (i prašak za pecivo), a zatim i izmiksani maslac.
 - Ubaci nasjeckanu čokoladu i sušene brusnice pa oblikuj valjak od tijesta. Omotaj ga folijom i stavi u hladnjak na sat vremena.
 - Nareži keksiće na centimetar debljine, stavi ih na lim prekriven papirom za pečenje i peci 12-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Trebaju biti zlatne boje, ali mekani na dodir.
 - Pažljivo ih premjesti na ravnu površinu kako bi se ohladili i postali hrskavi.
 
Želimo ti ugodan dan!