gastro postao
Jamie Oliver primio je mnoge kritike zbog svog opuštenog načina kuhanja, ali moramo mu priznati kako ima dar za stvaranje tople atmosfere. Stvorite je i ti uz keksiće s bijelom čokoladom i brusnicama.
Smjesa je dovoljna za 15 keksića, taman za popodnevno obiteljsko druženje, a možda uspiješ poneki sačuvati i za sutrašnji doručak. Sve što preostane stavi u posudu i dobro zatvori kako bi bili jednako ukusni i sljedećeg dana.
NAPOMENA: Budući da Jamie u receptu koristi self-rising flour, ti u smjesu možeš dodati jednu malu žličicu praška za pecivo.
Sastojci:
- 100 g maslaca
- 85 g šećera u prahu
- 1 mahuna vanilije
- 100 g glatkog bijelog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 30 g kukuruznog brašna
- 4 žlice zobenih pahuljica
- 50 g bijele čokolade
- 50 g sušenih brusnica
Priprema:
- Šećer izmiksaj s maslacem, dodaj vaniliju i promiješaj.
- U brašno dodaj zobene pahuljice (i prašak za pecivo), a zatim i izmiksani maslac.
- Ubaci nasjeckanu čokoladu i sušene brusnice pa oblikuj valjak od tijesta. Omotaj ga folijom i stavi u hladnjak na sat vremena.
- Nareži keksiće na centimetar debljine, stavi ih na lim prekriven papirom za pečenje i peci 12-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Trebaju biti zlatne boje, ali mekani na dodir.
- Pažljivo ih premjesti na ravnu površinu kako bi se ohladili i postali hrskavi.
Želimo ti ugodan dan!