Recepti 14. kolovoza 2019.

Hrskavi keksići po receptu Jamieja Olivera

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jamie Oliver primio je mnoge kritike zbog svog opuštenog načina kuhanja, ali moramo mu priznati kako ima dar za stvaranje tople atmosfere. Stvorite je i ti uz keksiće s bijelom čokoladom i brusnicama.

Smjesa je dovoljna za 15 keksića, taman za popodnevno obiteljsko druženje, a možda uspiješ poneki sačuvati i za sutrašnji doručak. Sve što preostane stavi u posudu i dobro zatvori kako bi bili jednako ukusni i sljedećeg dana. 

NAPOMENA: Budući da Jamie u receptu koristi self-rising flour, ti u smjesu možeš dodati jednu malu žličicu praška za pecivo. 

 

Možda vas zanima... Oduševljenje: Keksi s kremom od lješnjaka Kolumne

 

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 85 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 100 g glatkog bijelog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 30 g kukuruznog brašna
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 50 g bijele čokolade
  • 50 g sušenih brusnica

Priprema:

  1. Šećer izmiksaj s maslacem, dodaj vaniliju i promiješaj.
  2. U brašno dodaj zobene pahuljice (i prašak za pecivo), a zatim i izmiksani maslac. 
  3. Ubaci nasjeckanu čokoladu i sušene brusnice pa oblikuj valjak od tijesta. Omotaj ga folijom i stavi u hladnjak na sat vremena.
  4. Nareži keksiće na centimetar debljine, stavi ih na lim prekriven papirom za pečenje i peci 12-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Trebaju biti zlatne boje, ali mekani na dodir.
  5. Pažljivo ih premjesti na ravnu površinu kako bi se ohladili i postali hrskavi. 

 

Možda vas zanima... Čoko meringa keksići - novo ruho američkog klasika Recepti

 

Želimo ti ugodan dan!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.