gastro postao
Američki chocolate chip cookies u novoj varijanti bit će puno jednostavniji za pripremu. Trebat će vam svega nekoliko sastojaka, malo dobre volje i vremena, a zatim su najhrskaviji keksići spremni za slatko uživanje.
Izmiksajte bjelanjke, dodajte im kockice čokolade, pa pustite da se keksići na niskoj temperaturi suše u pećnici. Obavite ostatak poslova, skuhajte kavu ili čaj, pa se vratite keksićima i uživajte na najhrskaviji mogući način.
Ovi keksići idealni su zbog nešto dužeg roka trajanja, potrebno ih je samo spremiti u dobro zatvorenu kutiju, a zbog posebne teksture, bit će slatki dodatak baš svakom druženju.
Potrebno vam je:
- 3 bjelanjaka
- Prstohvat praška za pecivo
- Pola žličice soli
- 200 g šećera
- 150 g čokolade
Postupak pripreme:
- Najprije zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
- Bjelanjke ubacite u posudu, pa miksajte dok se ne formira snijeg.
- Dodajte prašak za pecivo i sol i miksajte još nekoliko sekundi.
- Kada ste dobili čvrsti snijeg, postepeno dodajte šećer, pa miksajte još tri minute na najjačoj brzini.
- Kada ste dobili stvarno čvrst snijeg koji se ne miče.
- Nasjeckajte čokoladu i laganim pokretima je umiješajte u smjesu od bjelanjaka.
- Na papiru za pečenje žlicom rasporedite smjesu.
- Ubacite u pećnicu i pecite oko sat i pola do dva sata. Kada meringa počne dobivati boju, izvadite je iz pećnice i pustite da se ohladi, a zatim poslužite uz šalicu čaja ili kave.
Dobar tek!