gastro postao
Jedete zobene pahuljice svako jutro za doručak i već vam je dosta istog načina spremanja? Isprobajte ovu izvrsnu ideju za zobene kekse koje možete jesti uz jutarnju kavu ili čaj.
Ako ste od onih koji izjure iz kuće bez doručka, krajnje je vrijeme da promijenite tu naviku. Nedostatak vremena više ne može biti izgovor jer vam na zdrav i ukusan doručak ne mora otići pola jutra. Ove kekse možete spremiti dan ranije.
Keksi za doručak? Da, tako je. I to baš ovaj recept koji vam garantira dobar početak jutra.
Potrebno vam je:
- 1,5 žlica chia sjemenki
- 0,5 dl bademovog ili zobenog mlijeka
- 2 banane
- 150 g sitnih zobenih pahuljica
- 50 g datulja
- 50 g naribane tamne čokolade
- 1 žlica maslaca
- cimet
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. U manjoj posudi promiješajte chia sjemenke i bademovo (zobeno) mlijeko i pustite da odstoji 10-ak minuta dok ne dobije gelastu teksturu.
- Smjesu istresite u veću posudu i dodajte zgnječenu bananu, zobene pahuljice, maslac od badema i cimet te miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Nježno umiješajte komadiće čokolade i datulje.
- Oblikujte manje keksiće i stavite na papir za pečenje. Pecite 17-20 minuta, odnosno dok dno keksića ne dobije zlatno-smeđu boju.