Hrskavi pečeni krumpir s parmezanom

thinkstock
Krumpir se na našem stolu pronađe barem jednom tjedno, ali uvijek pripremljen na različit način.
Vidi originalni članak

Jelo je potpuno drukčije već uz izmjenu jedne namirnice, a naš as u rukavu je – parmezan. Uz  malo naribanog sira i maslinovog ulja, pečeni krumpir dobiva novo, hrskavo i zlaćano ruho.

Kad se ispeče samo ga prebacite na drvenu dasku,  okolo posložite male zdjelice s umacima i pronađite neki dobar film. 

 

ODLIČAN PRILOG Jamiejevi pečeni krumpiri s gorgonzolom

 

Sastojci:

  • 3 velika bijela krumpira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica talijanske mješavine začina
  • 50 g naribanog parmezana
  • Papar
  • Sol 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Ogulite krumpir, narežite ga tanke kriške i rasporedite na papir za pečenje. 
  3. Prelijte ga maslinovim uljem, češnjakom i mješavinom začina, posolite i popaprite. 
  4. Pospite parmezanom i pecite dok ne pozlate i ne postanu hrskavi.

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr