gastro postao
Krumpir se na našem stolu pronađe barem jednom tjedno, ali uvijek pripremljen na različit način.
Jelo je potpuno drukčije već uz izmjenu jedne namirnice, a naš as u rukavu je – parmezan. Uz malo naribanog sira i maslinovog ulja, pečeni krumpir dobiva novo, hrskavo i zlaćano ruho.
Kad se ispeče samo ga prebacite na drvenu dasku, okolo posložite male zdjelice s umacima i pronađite neki dobar film.
Sastojci:
- 3 velika bijela krumpira
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žlica talijanske mješavine začina
- 50 g naribanog parmezana
- Papar
- Sol
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Ogulite krumpir, narežite ga tanke kriške i rasporedite na papir za pečenje.
- Prelijte ga maslinovim uljem, češnjakom i mješavinom začina, posolite i popaprite.
- Pospite parmezanom i pecite dok ne pozlate i ne postanu hrskavi.
Uživajte!