Hrskavi svinjski kotleti panirani u krekerima

Thinkstock
Ukusno, hrskavo panirano meso je odličan način da inače dosadan komad mesa pretvorite u pravu delikatesu.
Vidi originalni članak

Zamijenite klasičnu smjesu za paniranje ovom od krekera i oduševit ćete se posebnom aromom koju daju sami krekeri. Kotlete poslužite uz rižu, krokete ili pire krumpir, pa cijelu kombinaciju osvježite zdjelom fine sezonske salate.

 

Sezonski okusi Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem

Isprobajte ovo! Gulaš od svinjetine na brz i jednostavan način

 

Potrebno vam je:

  • 300 g slanih krekera, izmrvljenih
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica ružmarina
  • prstohvat kajenskog papra
  • 2 razmućena jaja
  • 4 svinjska kotleta
  • Ulje za prženje

Postupak pripreme:

  1. U dubljoj posudi za paniranje promiješajte izmrvljene krekere, papar, ružmarin i kajenski papar.
  2. Svinjske kotlete rastanjite batom za meso.
  3. Svaki kotlet umačite prvo u jaja zatim u smjesu za paniranje.
  4. Na tavi zagrijte ulje i pržite meso u dobro zagrijanom ulju sa svake strane dok ne dobije zlatno žutu koricu.
  5. Kotlete vadite na papirnati ubrus.
  6. Poslužite uz začinjenu kuhanu rižu.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr