Recepti 15378 prikaza 16. prosinca 2017.

Gulaš od svinjetine na brz i jednostavan način

Lidija Lončarić
Gulaš pripremljen na ovaj način najprije će zamirisati cijelu kuhinju, a zatim vas zagrijati na najslasniji mogući način.

Povrće nasjeckajte, meso zapecite, pa sve zajedno zalijte finim crnim vinom. Pustite da se krčka, a za to vrijeme smislite prilog koji ćete uz gulaš poslužiti. Odličan odabir bit će knedle od kruha ili kremasta palenta s maslacem.

 

palenta Možda vas zanima... Najkremastiji prilog Yotama Ottolenghija: Palenta od svježeg kukuruza None

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Kod pripreme ovog jela, krumpir možete izbaciti, no on će vašem jušnom jelu dati divnu gustoću. 

Kuhanje svakako začinite i čašom dobrog crnog vina kako bi vrijeme krčkanja gulaša prošlo što prije i slađe.

 

Palenta u umaku od gljiva Možda vas zanima... Ukusna i slasna palenta u umaku od gljiva Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 500 g svinjske lopatice
  • 2 glavice luka
  • 5 mrkva
  • 2 korijena peršina
  • 4 krumpira
  • Komad celera
  • 200 ml crnog vina
  • 500 ml temeljca
  • Dimljena mljevena paprika
  • Svježi peršin
  • Lovorov list
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Meso nasjeckajte na kockice, pa ga začinite dimljenom crvenom paprikom, soli i paprom.
  2. Popržite ga sa svih strana na malo ulja i maknite s vatre.
  3. Na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, a kada se zažuti, dodajte mu sjeckanu mrkvu, peršin i celer.
  4. Pirjajte dok povrće ne poprimi boju, dodajte meso i vino, pa pustite da ispari.
  5. Začinite s još dimljene paprike, soli, paprom, dodajte lovorov list i začine po želji.
  6. Dodajte temeljac i pustite da se krčka oko sat i pol.
  7. Zadnjih dvadesetak minuta, gulašu dodajte i krumpir koji ste ogulili i nasjeckali na kockice.
  8. Kada krumpir omekša, gulaš je gotov.
  9. Pospite ga svježim peršinom i poslužite uz prilog po želji.

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.