gastro postao
Gulaš pripremljen na ovaj način najprije će zamirisati cijelu kuhinju, a zatim vas zagrijati na najslasniji mogući način.
Povrće nasjeckajte, meso zapecite, pa sve zajedno zalijte finim crnim vinom. Pustite da se krčka, a za to vrijeme smislite prilog koji ćete uz gulaš poslužiti. Odličan odabir bit će knedle od kruha ili kremasta palenta s maslacem.
Kod pripreme ovog jela, krumpir možete izbaciti, no on će vašem jušnom jelu dati divnu gustoću.
Kuhanje svakako začinite i čašom dobrog crnog vina kako bi vrijeme krčkanja gulaša prošlo što prije i slađe.
Potrebno vam je:
- 500 g svinjske lopatice
- 2 glavice luka
- 5 mrkva
- 2 korijena peršina
- 4 krumpira
- Komad celera
- 200 ml crnog vina
- 500 ml temeljca
- Dimljena mljevena paprika
- Svježi peršin
- Lovorov list
- Sol, papar
Priprema:
- Meso nasjeckajte na kockice, pa ga začinite dimljenom crvenom paprikom, soli i paprom.
- Popržite ga sa svih strana na malo ulja i maknite s vatre.
- Na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, a kada se zažuti, dodajte mu sjeckanu mrkvu, peršin i celer.
- Pirjajte dok povrće ne poprimi boju, dodajte meso i vino, pa pustite da ispari.
- Začinite s još dimljene paprike, soli, paprom, dodajte lovorov list i začine po želji.
- Dodajte temeljac i pustite da se krčka oko sat i pol.
- Zadnjih dvadesetak minuta, gulašu dodajte i krumpir koji ste ogulili i nasjeckali na kockice.
- Kada krumpir omekša, gulaš je gotov.
- Pospite ga svježim peršinom i poslužite uz prilog po želji.
Dobar tek!