gastro postao
Ukusno, hrskavo panirano meso je odličan način da inače dosadan komad mesa pretvorite u pravu delikatesu.
Zamijenite klasičnu smjesu za paniranje ovom od krekera i oduševit ćete se posebnom aromom koju daju sami krekeri. Kotlete poslužite uz rižu, krokete ili pire krumpir, pa cijelu kombinaciju osvježite zdjelom fine sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 300 g slanih krekera, izmrvljenih
- 1 žličica papra
- 1 žličica ružmarina
- prstohvat kajenskog papra
- 2 razmućena jaja
- 4 svinjska kotleta
- Ulje za prženje
Postupak pripreme:
- U dubljoj posudi za paniranje promiješajte izmrvljene krekere, papar, ružmarin i kajenski papar.
- Svinjske kotlete rastanjite batom za meso.
- Svaki kotlet umačite prvo u jaja zatim u smjesu za paniranje.
- Na tavi zagrijte ulje i pržite meso u dobro zagrijanom ulju sa svake strane dok ne dobije zlatno žutu koricu.
- Kotlete vadite na papirnati ubrus.
- Poslužite uz začinjenu kuhanu rižu.
Dobar tek!