Ne možemo ih se zasititi: Hrskavo pečene tikvice

Jedan sasvim drugačiji način pripreme omiljenog povrća
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 610

Potrebno vam je

  • 2 kom tikvice, zelene
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 šalica kukuruzne pahuljice
  • 1 žlica češnjak u prahu
  • 1 žlica mediteranske trave

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješati sol i papar sa brašnom. Jaja istući u posebnoj posudi. U trećoj posudi pomiješati kukuruzne pahuljice, češnjak i ostatak začina.
  3. Svaku plošku tikvice prvo umočiti u smjesu brašna, zatim u jaja pa u smjesu kukuruznih pahuljica i začina.
  4. Tako začinjene tikvice postaviti na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici oko 15 min ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Posjeti Gastro.hr