gastro postao
Jedan sasvim drugačiji način pripreme omiljenog povrća
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 610
Potrebno vam je
- 2 kom tikvice, zelene
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 2 kom jaje kokošje
- 2 šalica kukuruzne pahuljice
- 1 žlica češnjak u prahu
- 1 žlica mediteranske trave
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješati sol i papar sa brašnom. Jaja istući u posebnoj posudi. U trećoj posudi pomiješati kukuruzne pahuljice, češnjak i ostatak začina.
- Svaku plošku tikvice prvo umočiti u smjesu brašna, zatim u jaja pa u smjesu kukuruznih pahuljica i začina.
- Tako začinjene tikvice postaviti na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici oko 15 min ili dok ne dobiju zlatnu boju.