Pjenušavi Hugo koktel: Savršen za tople dane

Shutterstock Hugo koktel
Lagan, pjenušav i aromatičan, Hugo je savršen koktel za ljetne dane, a mi imamo najbolji recept!
Vidi originalni članak

Slasno pjenušavo osvježenje bez previše alkohola sinonim je za omiljeni ljetni koktel - Hugo. Hugo će te oduševiti lakoćom ispijanja i karakterističnim ljetnim aromama koje nisu nadjačane jakim alkoholnim pićima poput gina, votke ili bijelog ruma. Lagani Hugo koktel  priprema se od pjenušca, sirupa od bazge i soka limete, a moći ćeš ga ispijati baš svaki vrući dan. 

 

osvježavajući kokteli Ljeto može početi uz 3 nova recepta za spritz koktele

 

Hugo spritz moderan je i mlad koktel

Dok neki kokteli povijest vuku još od doba kraljeva i kraljica te dvorskih zabava, Hugo je relativno mlad koktel i prema zapisima magazina Mixology i Der Spiegel, nastao je 2005. godine u Italiji. Talijanski miksolog Roland Gruber osmislio je Hugo koktel, no na početku se nije tako zvao.

Hugo je nosio ime Otto, no Gruber je ime promijenio jer je smatrao da ne pristaje ovom laganom i pjenušavom koktelu. Danas Hugo koktel možemo popiti u svakom boljem cocktail baru, a možemo se i složiti da mu ime Hugo puno bolje pristaje nego Otto. 

Hugo recept ne zahtijeva komplicirane sastojke

Kod pripreme koktela često nas zna obeshrabriti dugi popis namirnica, a često se bojimo i da će koktel biti previše alkoholan zbog jakih alkoholnih pića. Upravo zato je Hugo omiljen ljetni koktel jer ne sadrži puno alkohola i za pripremu nam ne treba mnogo egzotičnih sastojaka.

Uz pjenušavo vino i sok od limete, najvažniji sastojak Hugo koktela je sirup od bazge. Bilo bi najbolje kada bi bio domaći, no kupovni sok od bazge odlično će poslužiti. 

Vrijeme je da naučiš kako pripremiti svoj omiljeni ljetni koktel - Hugo Spritz

@theeducatedbarfly A spritz variation perfect for the holiday. If you want to go a little lower ABV this holiday give this one a try! #spritz #hugo #italy #cocktails #lowabv #classic #classiccocktail #theeducatedbarfly ♬ original sound - The Educated Barfly
 

Hugo koktel 

Sastojci:

  • 2 žlice sirupa od bazge
  • 150 ml pjenušavog vina
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 limeta
  • listići svježe mente
  • led

Postupak:

  1. U čašu dodaj led i nekoliko kriški limete. 
  2. Ulij dvije žlice sirupa od bazge i dodaj slatko pjenušavo vino. 
  3. Čašu nadopuni mineralnom vodom i dodaj grančicu mente. 
  4. Lagano promiješaj slamkom i posluži. 

 

Isprobaj i ove osvježavajuće koktele:

 

uz kocku leda Negroni - omiljeni talijanski aperitiv ljeto u čaši Koktel Moscow mule bit će hit tvojih ljetnih zabava! ljeto u čaši 5 najboljih koktela s ginom i kako ih pripremiti

 

Posjeti Gastro.hr