Imamo recept za najkremastiju toplu čokoladu!

Shutterstock Toplu čokoladu napravi od što kvalitetnijih kockica čokolade; foto:
Zagrij se uz savršeni napitak koji će ti izmamiti osmjeh na lice!
Vidi originalni članak

Topla čokolada je mnogima omiljeni napitak u hladne zimske dane. Iako postoji mnoštvo recepata, malo tko zna trik koji će toplu čokoladu učiniti najukusnijom i najkremastijom ikad. Donosimo ti recept za klasičnu toplu čokoladu, bogatog okusa i bez previše začina, sladila i umjetnih dodataka.

Tajna ovog recepta krije se u tamnoj, visokokvalitetnoj čokoladi. Naime, visokokvalitetna čokolada ima visok postotak kakaa kao i kakao maslac koji napitku daje svilenkastu teksturu. Najbolje od svega je što je gotova u samo nekoliko minuta. Svakako isprobaj!

Sastojci: 

  • 3,5 šalice punomasnog mlijeka 
  • Pola šalice slatkog vrhnja 
  • 115 g tamne čokolade 
  • 115 g mliječne čokolade
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • 1 žličica ekstrakta vanilije 

Priprema: 

  1. U jednoj posudi pomiješaj mlijeko i kukuruzni škrob pa zagrijavaj na laganoj vatri i miješaj dok grudice ne nestanu. 
  2. Dodajte slatko vrhnje i kakao te sve dobro promiješaj. 
  3. Nastavi neprestano miješati kako se na mlijeku ne bi stvorila kožica. 
  4. Kada smjesa zakipi, ugasi vatru te dodaj nasjeckanu čokoladu. 
  5. Nakon dodavanja nasjeckane čokolade nastavi miješati.
  6. U početku će tekućina izgledati zrnasto, ali će nakon otprilike minute miješanja postati svilenkasta i glatka, dok se čokolada topi u mlijeku. 
  7. Nakon što se čokoladni komadići potpuno otope i vruća čokolada zgusne, spremna je za posluživanje. 
  8. Ulij je u šalice i upotpuni s malo šlaga ili kojim sljezovim kolačićem.

Uživaj!

Isprobaj i sljedeće recepte:

Grije i krijepi! Topli napitak s ginom stvoren je za blagdanske zabave

gutljaj koji grije Napravi domaće kuhano vino po receptu Jamieja Olivera

Za hladne zimske dane Zagrij se uz izvanredne (bez)alkoholne napitke

 

Posjeti Gastro.hr