Topla čokolada je mnogima omiljeni napitak u hladne zimske dane. Iako postoji mnoštvo recepata, malo tko zna trik koji će toplu čokoladu učiniti najukusnijom i najkremastijom ikad. Donosimo ti recept za klasičnu toplu čokoladu, bogatog okusa i bez previše začina, sladila i umjetnih dodataka.
Tajna ovog recepta krije se u tamnoj, visokokvalitetnoj čokoladi. Naime, visokokvalitetna čokolada ima visok postotak kakaa kao i kakao maslac koji napitku daje svilenkastu teksturu. Najbolje od svega je što je gotova u samo nekoliko minuta. Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 3,5 šalice punomasnog mlijeka
- Pola šalice slatkog vrhnja
- 115 g tamne čokolade
- 115 g mliječne čokolade
- 2 žlice kakaa u prahu
- 2 žličice kukuruznog škroba
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- U jednoj posudi pomiješaj mlijeko i kukuruzni škrob pa zagrijavaj na laganoj vatri i miješaj dok grudice ne nestanu.
- Dodajte slatko vrhnje i kakao te sve dobro promiješaj.
- Nastavi neprestano miješati kako se na mlijeku ne bi stvorila kožica.
- Kada smjesa zakipi, ugasi vatru te dodaj nasjeckanu čokoladu.
- Nakon dodavanja nasjeckane čokolade nastavi miješati.
- U početku će tekućina izgledati zrnasto, ali će nakon otprilike minute miješanja postati svilenkasta i glatka, dok se čokolada topi u mlijeku.
- Nakon što se čokoladni komadići potpuno otope i vruća čokolada zgusne, spremna je za posluživanje.
- Ulij je u šalice i upotpuni s malo šlaga ili kojim sljezovim kolačićem.
Uživaj!
Isprobaj i sljedeće recepte: