Recepti 03. veljače 2022.

Zagrij se uz izvanredne (bez)alkoholne napitke

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo četiri recepta za tople napitke koji griju i tješe tijekom hladnih dana...

Ima li što bolje od toplih napitaka u hladne zimske dane? Aromatična, mirisna pića nas vesele i daju nam razlog za uživanje u sitnim zadovoljstvima. U nastavku pronađi nekoliko brzih i praktičnih recepata...

Zimska verzija limunade

Osim što grije, ova zimska verzija limunade odlično sjeda nakon teške blagdanske hrane. Sve što trebaš jest iscijediti limun, pomiješati sok sa začinima i medom te preliti sve vrućom vodom. Imaj na umu da su sastojci u nastavku dostatni za jednu veliku šalicu napitka pa preporučujemo da ih u startu udvostručiš. 

 

Možda vas zanima... Zimska verzija limunade grije i tješi Recepti

 

Brzinski napitak od jabuke

Ovaj aromatični napitak od jabuka odličan je za obiteljska druženja i lijena popodneva provedena uz filmske klasike. Možeš ga servirati u velikoj staklenoj posudi za punč i ukrasiti tankim kriškama jabuke. Ako imaš vremena i volje, izdubi jabuke do polovice, uvaljaj vrh u cimet  i koristi ih umjesto šalica. 

 

Možda vas zanima... Razveseli najmilije brzinskim napitkom od jabuke Recepti

 

Kuhano vino po receptu Mary Berry

Uz kuhano ćeš se vino puno lakše prilagoditi na niže temperature. Tranzicija će biti osjetno lakša ako pripremiš ovaj slastan zimski napitak po receptu slavne Mary Berry. Balans okusa je ključan kad je u pitanju uživanje u kuhanom vinu, a bit ćeš mu korak bliže ako budeš pratila ovaj recept. Okupi obitelj, zamiriši dom citrusom, cimetom i klinčićima i uživaj u šalici čiste sreće.

 

Kuhano vino Možda vas zanima... Zagrij se uz kuhano vino po receptu Mary Berry Recepti

 

Međimurska kava - neodoljiv napitak i desert u jednom!

Međimurska kava je domaća alternativa trendovskoj Dalgona kavi, koja je efektna i instagramična, ali je pomalo preslatka za naš ukus. Ipak smo skloniji crnoj kavi bez šećera ili pak Međimurskoj kavi, slojevitoj slastici sa žumanjcima, rumom i tučenim vrhnjem. Riječ je o zaista divnoj kombinaciji okusa, a bonus je i to što zadovoljava želju za slatkim. Uz ovu kavu sigurno nećeš trebati komad torte!

 

Međimurska kava Možda vas zanima... Međimurska kava - desert i napitak u jednoj šalici Recepti



 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.