Indijski pileći curry

Evo kako se piletina priprema u Indiji.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 119

Marinada

  • 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 140 ml jogurt (3.2% masti)

Umak

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica kurkuma
  • 0.50 mala žlica komorač, list
  • 0.50 mala žlica kim
  • 1 mala žlica curry
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 120 ml pileći temeljac
  • 1 prstohvat muškatni oraščić
  • 1 prstohvat mljeveni cimet
  • 60 ml vrhnje za kuhanje
  • sol
  • papar
  • 1 kom lovorov list

Priprema

  1. Pomiješajte jogurt i curry pa dodajte sol i papar. Time prelijte piletinu i ostavite u hladnjaku sat vremena.
  2. Pomiješajte sve začine za umak. Narežite luk i rajčicu te ostavite sa strane. Ugrijte ulje u tavi i prepržite luk dok ne postane staklast. Dodajte začine i lovorov list pa pržite dok ne puste aromu.
  3. Dodajte rajčicu i kuhajte desetak minuta. Izvadite piletinu iz marinade, stavite je u tavu s rajčicama i kuhajte oko pola sata dok ne omekša.
  4. Ulijte temeljac i kuhajte desetak minuta. Na kraju umiješajte vrhnje pa dodatno začinite solju i paprom te kuhajte još pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr