gastro postao
Evo kako se piletina priprema u Indiji.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 119
Marinada
- 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 140 ml jogurt (3.2% masti)
Umak
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica kurkuma
- 0.50 mala žlica komorač, list
- 0.50 mala žlica kim
- 1 mala žlica curry
- 1 kom rajčica, crvena
- 120 ml pileći temeljac
- 1 prstohvat muškatni oraščić
- 1 prstohvat mljeveni cimet
- 60 ml vrhnje za kuhanje
- sol
- papar
- 1 kom lovorov list
Priprema
- Pomiješajte jogurt i curry pa dodajte sol i papar. Time prelijte piletinu i ostavite u hladnjaku sat vremena.
- Pomiješajte sve začine za umak. Narežite luk i rajčicu te ostavite sa strane. Ugrijte ulje u tavi i prepržite luk dok ne postane staklast. Dodajte začine i lovorov list pa pržite dok ne puste aromu.
- Dodajte rajčicu i kuhajte desetak minuta. Izvadite piletinu iz marinade, stavite je u tavu s rajčicama i kuhajte oko pola sata dok ne omekša.
- Ulijte temeljac i kuhajte desetak minuta. Na kraju umiješajte vrhnje pa dodatno začinite solju i paprom te kuhajte još pet minuta.
Izvor Skuhatćute