Inspiraciju za ovotjedni jelovnik potraži kod naših blogera

Juha, riba ili rajčice punjene junetinom? Ti biraš...
Vidi originalni članak

Ako si u žurbi pa trebaš recept za brzi ručak, ili tražiš nešto jednostavno i zasitno, na pravom si mjestu. Bilo da imaš želju pripremiti juhu i pojesti nešto na žlicu, pripremiti lagani ručak s ribom ili trebaš iskoristiti dozrele rajčice iz svojega vrta jedno je sigurno - ovi recepti možda jesu jednostavni, ali neka te ne zavaraju. Jednom dovršena, ova jela dostojna su aplauza, a okusi i mirisi koji će prožeti tvoju kuhinju oduševit će te.

 

na talijanski način Slasne punjene tikvice gotove za manje od pola sata

 

Krem juha od kukuruza

Tko je rekao da su juhe rezervirane samo za hladniji dio godine? Ova juha od kukuruza odlična je u bilo kojem godišnjem dobu, a također je i zasitna te je stoga idealna kao samostalni obrok. Osim jednostavne pripreme i njeni sastojci dobro su nam poznati i veoma pristupačni te ju to čini još boljim receptom!

 

slavonka Krem juha od kukuruza idealan je ručak za radni tjedan

 

Sočne punjene rajčice

Ako si u strahu od nedostatka kulinarskih sposobnosti, a ipak želiš pripremiti ručak koji će izgledati kao da je izašao iz kuhinje vrhunskoga restorana, ovaj recept je za tebe. Sočne domaće rajčice rumene se u našim vrtovima stoga je idealno vrijeme za njihovu pripremu. Napuni ih s mljevenim mesom i povrćem po izboru, a ukrasi grožđem i tvoj ručak je gotov!

 

začinjeno s ljubavlju Slasne rajčice punjene junetinom

 

Brancin sa slanutkom i rajčicama

Ako se trenutno nalaziš na našoj obali ili želiš malo morske atmosfere donesti u svoj dom odluči se na pripremu ribe. Recept u nastavku odnosi se na brancin, a naša Matea pripremila ga je s dodatkom cherry rajčica, slanutka, maslaca i peršina. Ovi jednostavni sastojci, iako možda uobičajeni kada ih se gleda zasebno, zajedno stvaraju harmoniju okusa.

 

Prava delicija za ljubitelje ribe Za ručak: Brancin sa slanutkom i rajčicama

 

Posjeti Gastro.hr