Kolumne Gastrolovci 15. srpnja 2020.

Krem juha od kukuruza idealan je ručak za radni tjedan

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima li boljeg od toplog ljetnog dana i mirisa kuhanog kukuruza? Naravno da ne!

Kukuruz ne morate jesti samo kuhan i grilan! Ova zrnca sreće možete iskoristiti za odlične juhe koje su toliko zasitne da se mogu poslužiti kao samostalan obrok.

Juhu od kukuruza volim i zimi i ljeti. Zimi ju malo više zaljutim, a ljeti dodam svježeg korijandera i bude baš osvježavajuća. Recept je jednostavan, sastojci su pristupačni, a juha je gotova za čas!

 

Možda vas zanima... Grilani šaran s finom krumpir salatom Špajza

 

Druge recepte potražite na blogu Slavonka i pratećim profilima na Facebooku i Instagramu!

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Sastojci:

  • 1 crveni luk
  • 2 jušne žlice ulja
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 200 g kuhanog kukuruza (iz konzerve ili smrznutog)
  • 1 žličica soli
  • Pola žličice papra
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml vode
  • 1 jušna žlica mascarpone sira (ili 3 žlice vrhnja za kuhanje)
  • Po želji: ljuta tucana paprika

 

Možda vas zanima... Pržena svinjska jetrica - ideja za genijalan ručak Kolumne

 

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte na jednake komade. Sve ćemo blendati tako da ne morate brinuti o izgledu.
  2. Popržite luk na zagrijanom ulju. Koristite lonac u kojem ćete moći bez problema blendati juhu.
  3. Luku dodajte sol i pržite još par minuta dok ne omekša. Povremeno promiješajte!
  4. Nakon što je luk omekšao, dodajte žličicu crvene paprike i promiješajte.
  5. Odmah dodajte kukuruz, promiješajte i podlijte mlijekom i vodom. Popaprite i, ako želite zaljutiti, dodajte ljutu papriku. Pustite da prokuha pa smanjite vatru i kuhajte 10 minuta.
  6. Nakon 10 minuta pažljivo izblendajte juhu. 
  7. Juhu vratite na vatru, dodajte  žlicu mascarpone sira i kuhajte dok se sir ne otopi. Kušajte i prilagodite začine vlastitom ukusu.

Poslužite uz kockice prženog kruha i svježe začinsko bilje po želji!

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.