Isprepleteni tart s fetom, rajčicama i začinskim biljem

Thinkstock
Ovaj tart zamamnog izgleda i fantasticnog okusa odličan je za sve prigode!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 518

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 200 g feta sir
  • 1 kom majčina dušica
  • 0.50 kom bosiljak, vezica
  • 0.40 kom peršin, korijen s lišćem
  • 1 žlica svježe mljeveni papar
  • 200 g cherry rajčice
  • ulje maslinovo
  • sol

Priprema

  1. Zamrznuto lisnato tijesto odmrzavajte na sobnoj temperaturi oko 30-60 minuta. razrežite ga na dva nejednaka dijela. Veći komad tijesta razvaljajte na dva mm debljine i stavite na lim koji ste isprali hladnom vodom.
  2. Operite rajčice i prerežite ih na polovice te ih posložite po razvaljanom tijestu. Začinsko bilje nasjeckajte i pospite po njima, a zatim zdrobite fetu i komadiće stavite po vrhu.
  3. Drugi dio tijesta narežite na trake te ih posložite po širini i dužini po nadjevu. Posolite i popaprite te nakapajte maslinovim uljem. Stavite u zagrijanu peć-nicu na 200°C i pecite 25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr