gastro postao
Ovaj tart zamamnog izgleda i fantasticnog okusa odličan je za sve prigode!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 518
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 200 g feta sir
- 1 kom majčina dušica
- 0.50 kom bosiljak, vezica
- 0.40 kom peršin, korijen s lišćem
- 1 žlica svježe mljeveni papar
- 200 g cherry rajčice
- ulje maslinovo
- sol
Priprema
- Zamrznuto lisnato tijesto odmrzavajte na sobnoj temperaturi oko 30-60 minuta. razrežite ga na dva nejednaka dijela. Veći komad tijesta razvaljajte na dva mm debljine i stavite na lim koji ste isprali hladnom vodom.
- Operite rajčice i prerežite ih na polovice te ih posložite po razvaljanom tijestu. Začinsko bilje nasjeckajte i pospite po njima, a zatim zdrobite fetu i komadiće stavite po vrhu.
- Drugi dio tijesta narežite na trake te ih posložite po širini i dužini po nadjevu. Posolite i popaprite te nakapajte maslinovim uljem. Stavite u zagrijanu peć-nicu na 200°C i pecite 25 minuta.
Izvor Skuhatćute