Slasne mesne okruglice od svinjetine i ricotte

Shutterstock
Mesne okruglice - svima omiljeni zalogaji od mljevenog mesa u kombinaciji s ricottom odličan su odabir za ručak ili večeru!
Vidi originalni članak

Tajna neodoljivog okusa ovih mesnih okruglica jest u ricotti, koja im daje mekoću i puninu okusa. Za pripremu okruglica morat ćeš izdvojiti samo 20 minuta. Možeš ih poslužiti uz pire krumpir, tjesteninu, prilog od povrća ili uz različite umake po svojoj želji.

Mljeveno meso za okruglice izaberi prema vlastitom ukusu. Ako nisi ljubiteljica svinjetine, mljevena piletina je izvrsna alternativa. 

 

meatball sub Odličan sendvič s mesnim okruglicama i sirom

 

Sastojci:

  • 125 g ricotte 
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
  • 1 veliko jaje
  • 50 g krušnih mrvica
  • 450 g mljevenog mesa (svinjetina) 

 

 

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. U velikoj zdjeli izmiješaj sve sastojke te ih nježno miješaj rukama (mijesimo li smjesu rukama, sastojci će se lijepo sjediniti i izbjeći ćemo stvaranje paštete).
  3. Oblikuj smjesu u 12 velikih kuglica približno jednake veličine.  
  4. Oblikovane okruglice posloži na podmazani lim za pečenje.
  5. Peci ih oko 15 minuta ili dok ne poprime zlatno smeđu boju. Posluži ih tople.

Dobar tek!

 

može li bolje? Slasne mesne okruglice u umaku od senfa

Posjeti Gastro.hr