Isprobaj nevjerojatno mekane keksiće od limuna

Pinterest Keksi od limuna, meki poput oblaka
Ovi brzi keksi od limuna savršen su izbor za lijeno popodne uz film, a gotovi su za samo 20 minuta!
Vidi originalni članak

Kad se zasitiš klasičnih keksića s čokoladom, isprobaj ovaj recept za prozračne keksiće s intenzivnim okusom i mirisom limuna. Budući da je na popisu sastojaka kiselo vrhnje, bit će savršeno mekani iznutra, poput oblačića. 

Dodatni bonus je što tijesto ne mora stajati u hladnjaku, već ih možeš oblikovati i peći odmah nakon miksanja. Uz dobru organizaciju, proces pripreme ne bi trebao trajati više od 20 minuta!

 

s tahinijem Veganski keksići s komadićima čokolade

 

Donosimo ti recept za ove odlične keksiće od limuna, a ako želiš dodatno pojačati aromu limuna, umjesto vanilije upotrijebi ekstrakt limuna. 

Oblačasti keksići od limuna 

(36 keksića, jednostavno, 20 min) 

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 1 jaje (L)
  • 120 ml kiselog vrhnja
  • 230 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode
  • 1 srednji limun
  • 150 g šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice šećera u prahu

 

ovakve recepte volimo Prefini keksi od 2 sastojka koje sigurno imaš u kuhinji

 

Postupak:

  1. Najprije pripremi sve sastojke. Izvadi maslac, jaje i vrhnje posla sata ranije iz hladnjaka kako bi se temperatura spustila na sobnu. U posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sodu.
  2. Naribaj žlicu korice od limuna i iscijedi sok.
  3. Obloži 2 lima papirom za pečenje i zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Maslac sobne temperature izmiksaj sa šećerom i koricom limuna u pahuljastu smjesu. Dodaj jaje, kiselo vrhnje, 2 žlice soka od limuna, sol i ekstrakt vanilije. Kratko miksaj dok se sastojci ne povežu.
  5. Potom u posudu dodaj pripremljenu smjesu brašna, praška za pecivo i sode pa još kratko miksaj.
  6. Žlicom grabi smjesu i oblikuj kuglice, pa ih rasporedi po limu s razmakom od 5 cm. 
  7. Peci kekse otprilike 10 minuta, dok s donje strane ne poprime zlatnu boju. Izvadi ih iz pećnice i pusti da se 5 minuta hlade na limu, a zatim ih oprezno premjesti na rešetku i čekaj da se u potpunosti ohlade.
  8. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš svu smjesu. Ako upotrijebiš jušnu žlicu za porcioniranje, dobit ćeš otprilike 36 keksića.
  9. Ohlađene keksiće pospi šećerom u prahu i posluži!

 

recepti slavnih Ovaj kolač od limuna slavna glumica peče cijeli svoj život

 

Posjeti Gastro.hr