Oskarovka Jamie Lee Curtis pohvalila se kako je odlična kuharica te s javnošću podijelila recept za svoj sočan kolač od limuna
"Rasturam u kuhinji!", tvrdi oskarovka Jamie Lee Curtis. Ova slavna 65-godišnja glumica nastupila je prošle godine u hit nagrađivanoj seriji "The Bear" te je u seriji priredila pravu božićnu gozbu. Ava slavna dama odlična je kuharica i u pravom životu.
"Sada sam prava kuharica. Kad sam se udala nisam znala ništa skuhati, no u braku sam 40 godina tako da sada rasturam. Na mojoj zabavi uoči vjenčanja gosti su mi darovali svoje recepte iz kojih sam učila u početku", pohvalila se Jamie Lee Curtis u popularnom američkom Today showu.
Sočnije ne može
Otkrila je i jedan jednostavan, a njoj toliko drag recept – za sočan kolač od limuna za koji kaže da ga priprema cijeli svoj život. "Ovaj kolač je prefin!", hvali se oskarovka.
Slavna glumica u pripremi ovog kolača, za koji je recept posudila iz kuharice “The Cake Mix Doctor” autorice Anne Byrn, koristi gotovu smjesu za kolače nazvanu 'yellow cake mix', no kako je ista kod nas nedostupna, proučili smo njezin sastav i donosimo recept prilagođen našem tržištu. Isprobaj ga i ti! Dobar tek!
Kolač od limuna po receptu Jamie Lee Curtis
foto: Instagram @hollysbakeblog
Ne gasi ekran dok kuham
Kolač od limuna - recept Jamie Lee Curtis
20 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
Oštro brašno
280
g
Šećer
300
g
Prašak za pecivo
3,50
žličica
Sol
1
žličica
Želatina u prahu, s okusom limuna
85
g
Suncokretovo ulje
170
ml
Voda
170
ml
Jaje
4
kom
GLAZURA
Sastojci
Šećer u prahu
1
šalica
Sok od limuna
2
žlica
Limunova korica
1
žličica
Postupak
Pećnicu ugrij na 180 stupnjeva. Lagano namasti kalup za kuglof biljnim uljem i pospi oštrim brašnom. Istresi višak brašna.
Brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, želatinu, vodu, jaja i ulje izmiksaj u velikoj posudi. Miksaj na slaboj brzini oko 1 minutu, potom zaustavi i s rubova posude postruži ostatke gumenom špatulom.
Pojačaj brzinu na srednju i miksaj još 2 minute te ponovno postruži ostatke s rubova ako je potrebno. Tijesto bi trebalo biti gusto i jednolično.
Ulij tijesto u kalup, izgladi vrh gumenom špatulom i stavi u pećnicu.
Peci dok lagano ne posmeđi te ne rubovi kolača ne počnu odvajati od kalupa, 35-40 minuta. Izvadi iz pećnice i pusti da se hladi u kalupu 10-ak minuta.
U međuvremenu pripremi glazuru. Izmiješaj šećer u prahu, limunov sok i koricu u zdjelici sve dok ne dobiješ glatku, tekuću smjesu.
Dugim oštrim nožem prođi uz rub kalupa te ga okreni na tanjur za posluživanje. Glazuru jednolično žlicom nanesi na vrh još uvijek toplog kolača i pusti da curi sa strane.
Nareži i posluži toplo, ali možeš i pričekati da se ohladi.
Nakon što kolač prelije glazurom Jamie Lee ode u svoj vrt i nabere cvijeće kojim ga ukrasi. Ovaj korak možeš i preskočiti, neće utjecati na okus kolača. Umjesto cvijećem, kolač možeš posuti s još malo naribane limunove korice.
Ovaj kolač možeš čuvati omotan u plastičnu foliju ili pod staklenom kupolom za kolače na sobnoj temperaturi do 1 tjedan. Također, možeš ga i zamrznuti, omotanog dobro u plastičnu foliju – tako može stajati u zamrzivaču do 6 mjeseci. Ako ga zamrzavaš, kolač odmrzni na sobnoj temperaturi preko noći.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.