Isprobaj pet jednostavih slastica s kikiriki maslacem

SHUTTERSTOCK Deserti s kikiriki maslacem
Ukusne slastice s punjenjem od kikiriki maslaca stvorene su za uživanje u vikendu
Vidi originalni članak

Iako kikiriki maslac obožavamo jesti na žlicu, staklenku kikiriki maslaca možeš iskoristiti i za pripremu najukusnijih, jednostavnih i praktičnih slastica. Kikiriki maslac je odličan dodatak različitim slatkim delicijama; muffinima, tortama, keksima i čokoladnim slasticama.

Izaberi omiljeni recept i za vikend pripremi slastice idealne za obiteljska druženja!

Osvježavajuća slastica od kikiriki maslaca, banana i jogurta

Ovaj brzinski desert iz blendera, mogli bismo svrstati i u kategoriju nice creama, ali i smrznutog jogurta. Najbolje od svega je kratka lista sastojaka,  a k tome je još i ukusan. Imaj na umu da ga nakon jednominutne pripreme u blenderu moraš staviti u zamrzivač na dva sata. Predlažemo da ga napraviš sada kako bi u pokojoj kuglici mogla uživati nakon ručka. 

 

čas posla Osvježavajuća slastica od kikiriki maslaca, banane i čokolade

 

Kikiriki kocke od pet sastojaka

Za pripremu ovog deserta ne moraš paliti pećnicu, samo trebaš pronaći malo mjesta u hladnjaku. Trebat će ti desetak minuta vremena i jedna četvrtasta, dublja posuda. Priprema je zaista kratka i nezahtjevna, a rezultat će oduševiti sve ljubitelje kikiriki maslaca i čokolade!

 

bez pečenja! Kikiriki kocke od samo pet sastojaka

 

Čoko kuglice s kikiriki maslacem

Što bolje pristaje uz šalicu kave od domaćih čoko bombica? Priprema ovih kuglica s kikiriki maslacem je brza, jednostavna i umirujuća, a uživanje kreće nakon ekspresnog hlađenja u zamrzivaču. Količine su dovoljne za pripremu 12 kuglica. Ako imaš veću obitelj, ili jednostavno veći apetit kad je slatko u pitanju, obavezno udvostruči sve sastojke s popisa.

 

odgovor na želju za slatkim Kuglice s kikiriki maslacem gotove su za tren

 

 

Čokoladne pločice s kikiriki maslacem

Čokoladne pločice sa zobenim pahuljicama odličan su doručak s nogu i međuobrok, a dobro služe i u kriznim situacijama kada baš jako želiš nešto slatko. Smjesu možeš izliti u četvrtasti kalup, i rezati je na kocke nakon hlađenja, a alternativa je oblikovanje keksića. Čuvaj ih u hladnjaku u zatvorenoj posudi i vadi po potrebi. U slast!

 

slatki doručak Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca

 

Keksi s kikiriki maslacem

Ne možemo odoljeti kikiriki maslacu koji se skriva u sredini ovih keksića, a sigurni smo da će i tebe osvojiti. Mekani čokoladni keksići s tekućim punjenjem su prava rapsodija okusa. Najbolje je što možeš navaliti čim ih izvadiš iz pećnice i usput uživati u šalici toplog mlijeka.

 

što kažeš? Fini keksići s punjenjem od kikiriki maslaca

 

Posjeti Gastro.hr