gastro postao
Što bolje pristaje uz šalicu kave od domaćih čoko bombica?
Tijekom radnog tjedna, kada završimo s poslom, rijetko imamo volju upustiti se u neke ozbiljne kulinarske pothvate. Zato pronalazimo kreativne načine da izbjegnemo dugo pečenje, hlađenje ili zadatke koji zahtijevaju visoku razinu koncentracije.
Priprema ovih kuglica s kikiriki maslacem je brza, jednostavna i umirujuća, a uživanje kreće nakon ekspresnog hlađenja u zamrzivaču.
Količine su dovoljne za pripremu 12 kuglica. Ako imaš veću obitelj, ili jednostavno veći apetit kad je slatko u pitanju, obavezno udvostruči sve sastojke s popisa.
Sastojci:
- 180 g kikiriki maslaca
- 70 g meda
- 70 g zobenog brašna
- 70 g bademovog brašna
- 3 žlice kokosovog ulja
- Prstohvat soli
- 100 tamne čokolade
Priprema:
- Ako nemaš zobenog brašna, fino samelji zobene pahuljice.
- Pomiješaj kikiriki maslac i med pa ih zagrij na laganoj vatri. Miješaj minutu do dvije pa makni s vatre.
- Rastopi dvije žlice kokosovog ulja pa ga umiješaj u smjesu kikiriki maslaca i meda. Dodaj i zobeno te bademovo brašno i prstohvat soli. Izblendaj u blenderu u glatku smjesu.
- Oblikuj kuglice, rasporedi ih po masnom papiru, pokrij plastičnom folijom. Stavi u hladnjak i pozabavi se topljenjem čokolade.
- Rastopi čokoladu na pari s preostalom žlicom kokosovog ulja. Kuglice umoči u čokoladu pa ih vrati na lim obložen papirom za pečenje. Možeš ih rashladiti u hladnjaku ili staviti u zamrzivač na 15-ak minuta.
Po želji ih pospi cvijetom soli. U slast!