Recepti 03. svibnja 2022.

Kuglice s kikiriki maslacem gotove su za tren

Čoko kuglice s kikiriki maslacem foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Što bolje pristaje uz šalicu kave od domaćih čoko bombica?

Tijekom radnog tjedna, kada završimo s poslom, rijetko imamo volju upustiti se u neke ozbiljne kulinarske pothvate. Zato pronalazimo kreativne načine da izbjegnemo dugo pečenje, hlađenje ili zadatke koji zahtijevaju visoku razinu koncentracije.

Priprema ovih kuglica s kikiriki maslacem je brza, jednostavna i umirujuća, a uživanje kreće nakon ekspresnog hlađenja u zamrzivaču.

 

Možda vas zanima... Kikiriki kocke od samo pet sastojaka Recepti

 

Količine su dovoljne za pripremu 12 kuglica. Ako imaš veću obitelj, ili jednostavno veći apetit kad je slatko u pitanju, obavezno udvostruči sve sastojke s popisa.

Sastojci:

  • 180 g kikiriki maslaca
  • 70 g meda
  • 70 g zobenog brašna
  • 70 g bademovog brašna
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • Prstohvat soli
  • 100 tamne čokolade

Priprema:

  1. Ako nemaš zobenog brašna, fino samelji zobene pahuljice.
  2. Pomiješaj kikiriki maslac i med pa ih zagrij na laganoj vatri. Miješaj minutu do dvije pa makni s vatre.
  3. Rastopi dvije žlice kokosovog ulja pa ga umiješaj u smjesu kikiriki maslaca i meda. Dodaj i zobeno te bademovo brašno i prstohvat soli. Izblendaj u blenderu u glatku smjesu.
  4. Oblikuj kuglice, rasporedi ih po masnom papiru, pokrij plastičnom folijom. Stavi u hladnjak i pozabavi se topljenjem čokolade.
  5. Rastopi čokoladu na pari s preostalom žlicom kokosovog ulja. Kuglice umoči u čokoladu pa ih vrati na lim obložen papirom za pečenje. Možeš ih rashladiti u hladnjaku ili staviti u zamrzivač na 15-ak minuta.

Po želji ih pospi cvijetom soli. U slast!

 

Možda vas zanima... Dobro jutro uz pohani kruh s kikiriki maslacem Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:34 04. Svibanj 2022.

    Lako za napraviti🤩