gastro postao
Za pripremu ovog deserta ne moraš paliti pećnicu, samo trebaš pronaći malo mjesta u hladnjaku...
Staklenka kikiriki maslaca na polici namijenjena je upravo za pripremu ovakvih jednostavnih i praktičnih slastica. Trebat će ti desetak minuta vremena i jedna četvrtasta, dublja posuda.
Priprema je zaista kratka i nezahtjevna, ali imaj na umu da kolač treba odstajati u hladnjaku barem sat do dva.
U smjesu možeš ubaciti i kapljice čokolade ili pak grubo nasjeckani slani kikiriki. U slast!
Sastojci:
- 220 g maslaca
- 200 g graham krekera
- 220 g šećera u prahu
- 250 g kikiriki maslaca + 4 žlice
- 250 g čokolade (min. 50 % kakaa)
Priprema:
- Kalup (cca 25 x 35 cm) premaži maslacem.
- Rastopi maslac pa pusti da se malo ohladi. Pomiješaj ga s mljevenim graham krekerima i šećerom u prahu.
- Dodaj 250 g kikiriki maslaca pa miksaj sve dok smjesa ne bude jednolična i glatka.
- Smjesu utisni u pripremljeni kalup.
- Na pari rastopi čokoladu s preostale četiri žlice kikiriki maslaca.
- Izlij čokoladu preko utisnute smjese i stavi u hladnjak na najmanje dva sata.
Razreži na kocke i posluži. Ostatak čuvaj u hladnjaku!