Recepti 26. rujna 2020.

Dobro jutro uz pohani kruh s kikiriki maslacem

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasno jelo koje je doručak, ali i desert u jednom!

Mekan, mirisan i kremast ovaj pohani kruh oraspoložit će te svakog jutra! Posluži ga samog, uz  javorov sirup, med ili s kuglicom sladoleda i voće po želji. Uživat ćeš u bilo kojoj verziji!

Ako do sada nisi, probaj ga nadjenuti i kondenziranim mlijekom. A osim tosta, koristiti možeš i šnite kruha, pogotovo onog starog. Počasti se prvom prilikom!

 

Možda vas zanima... Tost iz pećnice s kozjim sirom i jajima za slasnija jutra Recepti

 

Sastojci:

  • 280 g maslaca od kikirikija
  • 8 kriški bijelog kruha ili tosta
  • ulje po želji
  • 4 jaja, lagano umućena
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • javorov sirup i kondenzirano mlijeko za posluživanje

Priprema:

  1. Premaži maslac od kikirikija s jedne strane svih kriški kruha. Zatim ih spoji, da s unutarnje strane bude maslac od kikirikija, kako bi dobila četiri sendviča.
  2. Zagrij ulje u posudi za prženje na umjerenoj vatri.
  3. Umuti jaja i ekstrakt vanilije u posudi. Namoči kruh smjesom od jaja i peci ga četiri minute sa svake strane ili dok ne poprimi zlatnu boju.
  4. Ocijedi pohani kruh na papirnatom ručniku pa ga nareži na trokute.

Posluži odmah. U slast!

 

Možda vas zanima... Najbrži obrok ujutro: Tost s maslacem od kikirikija i bananom Recepti Možda vas zanima... Slatki tost s bananama za stvarno dobro jutro Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.