gastro postao
Slasno jelo koje je doručak, ali i desert u jednom!
Mekan, mirisan i kremast ovaj pohani kruh oraspoložit će te svakog jutra! Posluži ga samog, uz javorov sirup, med ili s kuglicom sladoleda i voće po želji. Ako do sada nisi, probaj ga nadjenuti i kondenziranim mlijekom. Uživat ćeš u bilo kojoj verziji.
Osim tosta, koristiti možeš i šnite kruha, osobito onog koji je star dan ili dva. Počasti se prvom prilikom!
Sastojci:
- 200 g maslaca od kikirikija
- 8 kriški bijelog kruha
- suncokretovo ulje
- 4 jaja, lagano umućena
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
- javorov sirup i kondenzirano mlijeko za posluživanje
Priprema:
- Premaži maslac od kikirikija s jedne strane svih kriški kruha. Zatim ih spoji, da s unutarnje strane bude maslac od kikirikija, kako bi dobila četiri sendviča.
- Zagrij ulje u posudi za prženje na umjerenoj vatri.
- Umuti jaja, ekstrakt vanilije i prstohvat soli u posudi. Namoči kruh smjesom od jaja i peci ga četiri minute sa svake strane ili dok ne poprimi zlatnu boju.
- Ocijedi pohani kruh na papirnatom ručniku pa ga nareži na trokute.
Posluži odmah, uz ploškice banane. U slast!
OBOŽAVAŠ KIKIRIKI MASLAC? Isprobaj ove recepte: