Recepti 17. siječnja 2022.

Pohani kruh iz pećnice - za još slađe jutro

Pohani kruh iz pećnice foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Stari kruh iskoristi za pripremu odličnog doručka...

Obožavamo lagane recepte za doručak, poput ovog, koje ujutro samo treba izvaditi iz hladnjaka i ubaciti u pećnicu. Ovaj recept alternativa je klasiku koji zahtjeva više pripreme i duže stajanje uz štednjak, što svi želimo izbjeći rano ujutro ili vikendima kada imamo priliku duže spavati.

Stoga, uživaj u slasnom receptu kojeg po želji možeš obogatiti svježim voćem, namazima, džemovima, preljevima ili pak tučenim vrhnjem. Dobar su odabir i tostirani oraščići. U slast!

 

pohani kruh Možda vas zanima... Slatki pohani kruh s cimetom za božanstven doručak Recepti

 

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca 
  • 140 g smeđeg šećera 
  • 8 velikih jaja 
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • štruca starog kruha

Priprema:

  1. Umuti maslac, polovicu smeđeg šećera (oko 70 grama), jaja, mlijeko, vaniliju, cimet i sol u velikoj zdjeli.
  2. Rasporedi kruh u lim za pečenje i prelij dobivenu smjesu po tostu, a zatim pokrij folijom i stavi u hladnjak preko noći.
  3. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva prije pečenja i izvadi posudu iz hladnjaka, pospi pohani kruh preostalim smeđim šećerom i peci 30 do 35 minuta.

U slast!

VOLIŠ POHANI KRUH? Imamo hrpu dobrih recepata: 

 

Možda vas zanima... Za doručak pripremi hrskave rolice s krem namazom Recepti Možda vas zanima... Pripremi pohani kruh s cimetom - u obliku muffina Recepti Možda vas zanima... Pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem Recepti Možda vas zanima... Dobro jutro uz pohani kruh s parmezanom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.