gastro postao
Stari kruh iskoristi za pripremu odličnog doručka...
Obožavamo lagane recepte za doručak, poput ovog, koje ujutro samo treba izvaditi iz hladnjaka i ubaciti u pećnicu. Ovaj recept alternativa je klasiku koji zahtjeva više pripreme i duže stajanje uz štednjak, što svi želimo izbjeći rano ujutro ili vikendima kada imamo priliku duže spavati.
Stoga, uživaj u slasnom receptu kojeg po želji možeš obogatiti svježim voćem, namazima, džemovima, preljevima ili pak tučenim vrhnjem. Dobar su odabir i tostirani oraščići. U slast!
Sastojci:
- 4 žlice maslaca
- 140 g smeđeg šećera
- 8 velikih jaja
- 250 ml mlijeka
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 2 žličice cimeta
- 1/4 žličice soli
- štruca starog kruha
Priprema:
- Umuti maslac, polovicu smeđeg šećera (oko 70 grama), jaja, mlijeko, vaniliju, cimet i sol u velikoj zdjeli.
- Rasporedi kruh u lim za pečenje i prelij dobivenu smjesu po tostu, a zatim pokrij folijom i stavi u hladnjak preko noći.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva prije pečenja i izvadi posudu iz hladnjaka, pospi pohani kruh preostalim smeđim šećerom i peci 30 do 35 minuta.
U slast!
VOLIŠ POHANI KRUH? Imamo hrpu dobrih recepata: