Recepti 19. svibnja 2021.

Pohani kruh iz pećnice - za još slađe jutro

SHUTTERSTOCK Pohani kruh iz pećnice
gastro postao gastro.24sata.hr
Stari kruh iskoristi za pripremu odličnog doručka...

Obožavamo lagane recepte za doručak, poput ovog, koje ujutro samo treba izvaditi iz hladnjaka i ubaciti u pećnicu. Ovaj recept alternativa je klasiku koji zahtjeva više pripreme i duže stajanje uz štednjak, što svi želimo izbjeći rano ujutro ili vikendima kada imamo priliku duže spavati.

Stoga, uživaj u slasnom receptu kojeg po želji možeš obogatiti svježim voćem, namazima, džemovima, preljevima ili pak tučenim vrhnjem. Dobar su odabir i tostirani oraščići. U slast!

 

pohani kruh Možda vas zanima... Slatki pohani kruh s cimetom za božanstven doručak Recepti

 

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca 
  • 140 g smeđeg šećera 
  • 8 velikih jaja 
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • štruca starog kruha

Priprema:

  1. Umuti maslac, polovicu smeđeg šećera (oko 70 grama), jaja, mlijeko, vaniliju, cimet i sol u velikoj zdjeli.
  2. Rasporedi kruh u lim za pečenje i prelij dobivenu smjesu po tostu, a zatim pokrij folijom i stavi u hladnjak preko noći.
  3. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva prije pečenja i izvadi posudu iz hladnjaka, pospi pohani kruh preostalim smeđim šećerom i peci 30 do 35 minuta.

U slast!

VOLIŠ POHANI KRUH? Imamo hrpu dobrih recepata: 

 

Možda vas zanima... Za doručak ili desert pripremi hrskave rolice s Nutellom! Recepti Možda vas zanima... Pripremi pohani kruh s cimetom - u obliku muffina Recepti Možda vas zanima... Pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem Recepti Možda vas zanima... Dobro jutro uz pohani kruh s parmezanom i češnjakom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.