Recepti 2998 prikaza 16. veljače 2018.

Za najbolje jutro: Domaći čokoladni namaz

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni namaz bit će vam još draži kad ga napravite sami. Uživat ćete bez grižnje savjesti jer ćete biti sigurni u kvalitetu svakog sastojka.

Ako spadate u skupinu onih koji jutro započinju slatkim, onda je ovaj recept idealan za vas. Većinu sastojaka vjerojatno imate u hladnjaku ili smočnici, a kondenzirano mlijeko se sada može kupiti gotovo u svakoj većoj trgovini. U slučaju da i to želite napraviti sami, poslužite se našim receptom!

 

mlijeko.jpg Možda vas zanima... Sve tajne kondenziranog mlijeka None

 

Sastojci:

  • 150 g oljuštenih lješnjaka
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica kakaa
  • 300 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice mlijeka
  • Prstohvat soli

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje, rasporedite lješnjake i pecite ih 8-10 minuta. Obavezno ih protresite jednom tijekom pečenja.
  2. Kad poprime zlatnu boju, premjestite ih u multipraktik i usitnite ih. Ugasite uređaj tek kada poprime konzistenciju sličnu maslacu od kikirikija.
  3. Rastopite čokoladu na laganoj vatri, ulijte kondenzirano mlijeko i dobro promiješajte.
  4. Čokoladu, kakao, ekstrakt vanilije, sol i lješnjake stavite u multipraktik. Kad se svi sastojci sjedine, dodajte mlijeko kako namaz ne bi bio pregust. Izmiksajte, probajte i dodajte još mlijeka po potrebi.


Ovo čokoladno zadovoljstvo možete držati u staklenkama na sobnoj temperaturi četiri, a u hladnjaku do 30 dana.

Želimo vam ugodan dan!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.