Recepti 08. siječnja 2020.

Odlično jutro uz domaći čokoladni namaz

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladni namaz bit će ti još draži kad ga napraviš sama. Uživat ćeš bez grižnje savjesti zbog sigurnosti u kvalitetu svih sastojaka.

Ako spadaš u skupinu onih koji jutro započinju slatkim, onda je ovaj recept idealan za tebe. Većinu sastojaka vjerojatno imaš u hladnjaku ili smočnici, a kondenzirano mlijeko se može kupiti gotovo u svakoj većoj trgovini.

Nareži svježi kruh, ispeci palačinke ili vafle i uživaj!

 

mlijeko.jpg Možda vas zanima... Sve tajne kondenziranog mlijeka None

 

Sastojci:

  • 150 g oljuštenih lješnjaka
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica kakaa
  • 300 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice mlijeka
  • Prstohvat soli

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Obloži lim papirom za pečenje, rasporedi lješnjake i peci ih 8-10 minuta. Obavezno ih protresi jednom tijekom pečenja.
  2. Kad poprime zlatnu boju, premjesti ih u multipraktik i usitni ih. Ugasi uređaj tek kada poprime konzistenciju sličnu maslacu od kikirikija.
  3. Rastopi čokoladu na laganoj vatri, ulij kondenzirano mlijeko i dobro promiješaj.
  4. Čokoladu, kakao, ekstrakt vanilije, sol i lješnjake stavi u multipraktik. Kad se svi sastojci sjedine, dodaj mlijeko kako namaz ne bi bio pregust. Izmiksaj, probaj i dodaj još mlijeka po potrebi.


Ovo čokoladno zadovoljstvo možeš držati u staklenkama na sobnoj temperaturi četiri, a u hladnjaku do 30 dana.

Želimo ti ugodan dan!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.