Recepti 22. rujna 2020.

Krema od čokolade za lijene sladokusce

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U samo par minuta od omiljene mliječne čokolade možeš pripremiti odličan desert

Mnogo smo se puta uvjerili kako jednostavnost pripreme nimalo ne utječe na konačan rezultat. Isto vrijedi i u slučaju ovog kremastog pudinga, koji je gotov za manje od deset minuta. Samo ga dobro rashladi i potrudi se oko serviranja. 

Posluži uz tučeno vrhnje i strugotine čokolade, komadiće keksa ili nasjeckane oraščiće. Naravno, uvijek možeš dodati i malo cimeta ili zamijeniti mliječnu čokoladu tamnom, a ne zaboravi i na sol koja je odličan pojačivač okusa čokolade. U slast!

 

Možda vas zanima... Mocha milkshake - kremasta kombinacija kave, sladoleda i čokolade Recepti

 

Sastojci:

  • 50 g smeđeg šećera
  • 650 ml mlijeka
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 180 g nasjeckane mliječne čokolade
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 3 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice gustina
  • Sol

Priprema

  1. Pomiješaj šećer s kakaom, gustinom i soli. Ulij mlijeko i slatko vrhnje pa kuhaj na laganoj vatri uz miješanje.
  2. Ubaci nasjeckanu čokoladu i nastavi kuhati dok ne krene ključati. Maksimalno smanji vatru i kuhaj dvije do tri minute, uz povremeno miješanje.
  3. Makni s vatre i umiješaj ekstrakt vanilije.
  4. Prebaci u drugu posudu pa prekrij plastičnom folijom kako bi spriječila nastajanje „kožice“. 
  5. Stavi u hladnjak na najmanje dva sata i posluži rashlađeno. 

 

Možda vas zanima... Izaberi između tri verzije kremastog moussea Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.