gastro postao
U samo par minuta od omiljene mliječne čokolade možeš pripremiti odličan desert
Mnogo smo se puta uvjerili kako jednostavnost pripreme nimalo ne utječe na konačan rezultat. Isto vrijedi i u slučaju ovog kremastog pudinga, koji je gotov za manje od deset minuta. Samo ga dobro rashladi i potrudi se oko serviranja.
Posluži uz tučeno vrhnje i strugotine čokolade, komadiće keksa ili nasjeckane oraščiće. Naravno, uvijek možeš dodati i malo cimeta ili zamijeniti mliječnu čokoladu tamnom, a ne zaboravi i na sol koja je odličan pojačivač okusa čokolade. U slast!
Sastojci:
- 50 g smeđeg šećera
- 650 ml mlijeka
- 60 ml slatkog vrhnja
- 180 g nasjeckane mliječne čokolade
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 3 žlice kakaa u prahu
- 3 žlice gustina
- Sol
Priprema:
- Pomiješaj šećer s kakaom, gustinom i soli. Ulij mlijeko i slatko vrhnje pa kuhaj na laganoj vatri uz miješanje.
- Ubaci nasjeckanu čokoladu i nastavi kuhati dok ne krene ključati. Maksimalno smanji vatru i kuhaj dvije do tri minute, uz povremeno miješanje.
- Makni s vatre i umiješaj ekstrakt vanilije.
- Prebaci u drugu posudu pa prekrij plastičnom folijom kako bi spriječila nastajanje „kožice“.
- Stavi u hladnjak na najmanje dva sata i posluži rashlađeno.