Recepti 13. kolovoza 2023.

Genijalan čoko tart od samo pet sastojaka

Čokoladni tart
Čoko tart s podlogom od Oreo keksa foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu fotogeničnog tarta trebat će ti pola sata i sastojci koje možeš kupiti u baš svakoj trgovini

Umjesto standardnih digestive keksa, za podlogu u ovom receptu upotrijebljeni su Oreo keksi. Samo ih trebaš fino samljeti, pomiješati s maslacem i ubaciti u pećnicu na pet minuta.

Ni ostatak posla nije osobito kompliciran; sve što trebaš je otopiti čokoladu i pričekati da se dobro ohladi prije rezanja. Po želji tart ukrasi komadićima keksa, tostiranim oraščićima, strugotinama čokolade ili bobičastim voćem. 

 

Možda vas zanima... Najbrža sladoledna torta s popularnim keksima Recepti

 

 | Author: Shubham Kumar/Pexels Oreo keksi foto: Shubham Kumar/Pexels

Čoko tart s Oreo keksima

Sastojci - za podlogu:

Sastojci - za nadjev:

  • 170 g nasjeckane tamne čokolade 
  • 170 g nasjeckane mliječne čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca

Postupak:

  1. Fino samelji Oreo kekse, pomiješaj ih s otopljenim maslacem i rasporedi po namašćenom kalupu za pitu promjera 20 ili 22 cm. Ravnomjerno je i pažljivo utapkaj prstima kako bi kasnije tart mogla uredno narezati. 
  2. Peci podlogu pet minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, a potom pričekaj da se u potpunosti ohladi.
  3. Pomiješaj tamnu i mliječnu čokoladu s kockicama maslaca u većoj posudi otpornoj na toplinu. Vrhnje zagrij do vrenja pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji minutu, a zatim miješaj špatulom sve dok ne dobiješ glatku smjesu. 
  4. Pusti da se čokolada malo ohladi, a potom je izlij preko zapečene podloge. Stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.

 | Author: Yulia Matvienko/Unsplash Oreo keksi važan su dio ovog kolača foto: Yulia Matvienko/Unsplash

bavezno isprobaj sljedeće recepte...

 

Možda vas zanima... Ovaj recept za sezonski tart ne smiješ propustiti Kolumne Možda vas zanima... Počasti se tartom s džemom i bademima Recepti Možda vas zanima... Zasladi se odličnom pitom od kupina i badema Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:05 13. Kolovoz 2023.

    odlično