gastro postao
Za pripremu fotogeničnog tarta trebat će ti pola sata i sastojci koje možeš kupiti u baš svakoj trgovini
Umjesto standardnih digestive keksa, za podlogu u ovom receptu upotrijebljeni su Oreo keksi. Samo ih trebaš fino samljeti, pomiješati s maslacem i ubaciti u pećnicu na pet minuta. Ni ostatak posla nije osobito kompliciran; sve što trebaš je otopiti čokoladu i pričekati da se dobro ohladi prije rezanja.
Po želji tart ukrasi komadićima keksa, tostiranim oraščićima, strugotinama čokolade ili bobičastim voćem. U slast!
Sastojci za podlogu:
- 24 Oreo keksa
- 80 g otopljenog maslaca
Sastojci za nadjev:
- 170 g nasjeckane tamne čokolade
- 170 g nasjeckane mliječne čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
Priprema:
- Fino samelji Oreo kekse, pomiješaj ih s otopljenim maslacem i rasporedi po namašćenom kalupu za pitu promjera 20 ili 22 cm. Ravnomjerno je i pažljivo utapkaj prstima kako bi kasnije tart mogla uredno narezati.
- Peci podlogu pet minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, a potom pričekaj da se u potpunosti ohladi.
- Pomiješaj tamnu i mliječnu čokoladu s kockicama maslaca u većoj posudi otpornoj na toplinu. Vrhnje zagrij do vrenja pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji minutu, a zatim miješaj špatulom sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Pusti da se čokolada malo ohladi, a potom je izlij preko zapečene podloge. Stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.
Obavezno isprobaj sljedeće recepte...