Recepti 22. veljače 2021.

Pripremi pohani kruh s cimetom - u obliku muffina

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična verzija klasičnog pohanog kruha u novom,praktičnom izdanju...

Osim što se brzo priprema i slastan je, pohani kruh u obliku muffina može se poslužiti na mnogo načina i idealan je recept za veliku obitelj. Bilo da je riječ o šećeru u prahu i javorovom sirupu, Nutelli, voću ili kuglici sladoleda ne postoji dodatak koji se neće s njim odlično slagati.

 

Možda vas zanima... Sočni muffini s duplom dozom čokolade Recepti

 

Upravo zbog činjenice da je riječ o nasjeckanom kruhu, koji se peče u kalupu za muffine, znači da je ovo veoma lagan recept za pripremu. Sve sastojke samo trebaš pomiješati i ubaciti u prethodno zagrijanu pećnicu, malo pričekati i recept je gotov.

Sastojci:

  • maslac
  • 10 kriški kruha, po mogućnosti starog
  • 5 jaja
  • 350 ml mlijeka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice soli
  • šećer u prahu
  • javorov sirup

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. U lim za pečenje muffina dodaj 12 košarica i premaži ih s malo rastopljena maslaca. Izreži kruh na šnite, a zatim na manje kockice veličine jednog centimetra
  2. U velikoj zdjeli razbij jaja i zatim dodaj mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije, cimet i sol. Promiješaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu, odnosno dok svi sastojci ne postanu sjedinjeni. Dodaj zatim komade kruha i dobro promiješaj sve dok svaki komadić ne bude prekriven smjesom jaja.
  3. Zatim dobivenu smjesu rasporedi u kalupe lagano ju pritiskujući kako bi muffini bili kompaktniji jednom kada se ispeku.
  4. Peci oko 20 do 25 minuta, a zatim ih ostavi pet minuta da se ohlade
  5. Pospi ih šećerom u prahu i posluži tople i prelivene javorovim sirupom ili pak medom. 

U slast!

 

Možda vas zanima... Čudo iz blendera: Sočni muffini od čokolade i špinata Recepti Možda vas zanima... Dobro jutro uz sočne muffine od banana Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.