Recepti 24. travnja 2020.

Čudo iz blednera: Sočni muffini od čokolade i špinata

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U blenderu napravi sočne muffine i uživaj u njima tijekom cijelog vikenda...

Vjerujemo da si skeptična i prema blendanju smjese, kao i prema špinatu na popisu sastojaka. Ovaj će te recept ugodno iznenaditi, olakšati ti pripremu i uštedjeti vrijeme, a nećeš voditi ni borbu s prljavim posuđem.

Imaj na umu da se ovi muffini neće dići poput klasičnih, ali će biti pahuljasti i lagani – zaslađeni samo javorovim sirupom. Ako upotrijebiš kvalitetne namirnice, poput sirovog kakaa, kokosovog ulja i tamne čokolade, poslužit će i kao dobar doručak. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Banana kruh iz blendera od samo četiri sastojka Špajza

 

Sastojci:

  • 160 g zobenih pahuljica
  • 40 g kakaa u prahu
  • 1 ½ žličica sode
  • ¼ žličice soli
  • 2 male zrele banane
  • 1 veliko jaje
  • 100 g svježeg špinata
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 50 g rastopljenog kokosovog ulja
  • 80 g javorovog sirupa
  • 60 ml mlijeka
  • 130 g nasjeckane tamne čokolade

 

Možda vas zanima... Evo kako možeš detaljno očistiti svoj blender Špajza

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Premaži 12 kalupa za muffine maslacem.
  2. Samelji zobene pahuljice, pomiješajte ih s kakaom, sodom i soli. 
  3. U blender stavi banane, jaja, špinat, vaniliju, kokosovo ulje, javorov sirup i mlijeko. Izblendaj u glatku smjesu.
  4. U blender dodaj pripremljene suhe sastojke pa sve zajedno izblendaj. Na kraju ubaci i komadiće čokolade pa još kratko blendaj.
  5. Rasporedi smjesu u kalupe; po želji ih pospi s još malo nasjeckane čokolade.
  6. Peci otprilike 25 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. 
  7. Pričekaj da se ohlade, a potom ih premjesti u plastičnu posudu s poklopcem.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.