gastro postao
U blenderu napravi sočne muffine i s voljom kreni u novi radni tjedan!
Vjerujemo da si skeptična i prema blendanju smjese, kao i prema špinatu na popisu sastojaka. Ovaj će te recept ugodno iznenaditi, olakšati ti pripremu i uštedjeti vrijeme, a nećeš voditi ni borbu s prljavim posuđem.
Imaj na umu da se ovi muffini neće dići poput klasičnih, ali će biti pahuljasti i lagani – zaslađeni samo javorovim sirupom. Ako upotrijebiš kvalitetne namirnice, poput sirovog kakaa, kokosovog ulja i tamne čokolade, poslužit će i kao dobar doručak. Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 160 g zobenih pahuljica
- 40 g kakaa u prahu
- 1 ½ žličica sode
- ¼ žličice soli
- 2 male zrele banane
- 1 veliko jaje
- 100 g svježeg špinata
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 50 g rastopljenog kokosovog ulja
- 80 g javorovog sirupa
- 60 ml mlijeka
- 130 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži 12 kalupa za muffine maslacem.
- Samelji zobene pahuljice, pomiješajte ih s kakaom, sodom i soli.
- U blender stavi banane, jaja, špinat, vaniliju, kokosovo ulje, javorov sirup i mlijeko. Izblendaj u glatku smjesu.
- U blender dodaj pripremljene suhe sastojke pa sve zajedno izblendaj. Na kraju ubaci i komadiće čokolade pa još kratko blendaj.
- Rasporedi smjesu u kalupe; po želji ih pospi s još malo nasjeckane čokolade.
- Peci otprilike 25 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
- Pričekaj da se ohlade, a potom ih premjesti u plastičnu posudu s poklopcem.
Dobar tek!