Jaja na 5 načina – za doručak, ručak i uz kavu

Thinkstock
U nastavku vam dajemo neke ideje kako uključiti jaja u ovotjedni jelovnik.
Vidi originalni članak

Svima je poznato da nam jaja daju energiju i da imaju malo kalorija, ali postoji još nekoliko bitnih činjenica zbog kojih bi ih trebali češće konzumirati. Poboljšavaju funkciju jetre, smanjuju loš kolesterol, čine kosu i kožu ljepšom i mogu biti saveznik pri gubitku kilograma pa ih nemojte izostaviti iz prehrane. 

Jutro možete započeti neočekivanom verzijom pohanog kruha. Ugodno će vas iznenaditi kombinacija jaja, kiselog vrhnja, maslaca i svježeg vlasca. Priprema se na nešto drugačiji način, u pećnici, ali se isplati odstupiti od navika i isprobati nešto novo. Ako ste u žurbi, brzinski pomiješajte jaja s usitnjenim bananama, ispecite odlične palačinke i poslužite uz različite preljeve. 

 

Kremasto i sočno Ovo je definitivno najfinija verzija pohanog kruha

Samo dva sastojka! Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva

 

 Za ručak odlučite između fritate i popularnih „vražjih“ jaja. Fritata je uvijek dobar izbor jer recept možete prilagoditi namirnicama koje imate u hladnjaku, a ljutkasta su punjena jaja vrlo jednostavna za izvesti i teško ćete zeznuti, čak i ako se loše snalazite u kuhinji.

 

dobro jutro! Za brzi ručak: Slasna fritata od tikvice, šunke i sira

BRZO I JEDNOSTAVNO Vražja jaja: Teško je stati na jednom

 

Popodne si uljepšajte odličnom Međimurskom kavom, u kojoj jaja također igraju bitnu ulogu. Ovo nije samo kava, već i odličan desert, pa ćete zavarati i potrebu za slatkišima.

 

UKUSNO I MIRISNO Umjesto engleske čajanke- međimurska kava

 

Želimo vam ugodan tjedan!

 

Posjeti Gastro.hr