SLATKI USKRS Napravi ova prefina jaja od marcipana

Polina Tankilevitch/Pexels Neodoljiva jaja od marcipana umočena u čokoladu
Ne možemo zamisliti Uskrs bez uskrsnih jaja, a još kad su jaja od marcipana sreći nema kraja!
Vidi originalni članak

Bez obzira odlučiš li napraviti svoj marcipan miješanjem badema, bjelanjaka i šećera ili ga želiš kupiti u trgovini već gotovog, pa od njega izrađivati razne poslastice, ove godine nemoj propustiti iznenaditi goste uskrsnim jajima. Naravno, od marcipana!

Poslastice od marcipana mogu potrajati i duže, samo ako ih držiš na hladnom ili u hladnjaku. Naime, sam marcipan ima dug životni vijek, najmanje nekoliko mjeseci. 

 

Recepti Napravite domaći marcipan za 10 minuta

 

No ne zavaravajmo se – teško da će ova uskrsna jaja dočekati i sljedeći dan... A toliko su jednostavna i brza za napraviti da ih možemo iznova pripremiti i na sam Uskrs - i kad god se zaželimo nečeg slatkog!

Jaja od marcipana

(za 15-ak komada, srednje zahtjevno, 15 minuta)

Sastojci:

  • 250 g suhih marelica
  • 30 g badema
  • 300 g marcipana
  • 125 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 žlica mljevenih pistacija za ukras

 

Nove ideje! Marcipan - poslastica koja se ili voli ili ne!

 

Postupak:

  1. Oprane marelice sitno nareži na kockice, a bademe nasjeckaj. Umiješaj ih u marcipan pa dodaj prosijani šećer u prahu. Dobro izmijesi i oblikuj otprilike 15 jaja.
  2. Poslaži ih na rešetku da se stvrdnu. Zatim na pari posebno otopi svaku vrstu čokolade i prelij preko. Ukrasi po želji -  pistacijama ili drugim jestivim ukrasima.

 

Savršen spoj Okruglice od marcipana i suhih smokava - najslađi domaći slatkiš

 

Posjeti Gastro.hr