Jamie Oliver priprema nevjerojatno sočne brownieje

SHUTTERSTOCK Sočni brownieji s orasima i voćem
Brz i jednostavan recept za sjajne brownie!
Vidi originalni članak

Slasni i sočni, po receptu (i dalje) popularnog Jamieja Olivera, ovi brownieji će ti ostati u pamćenju. Savršeno pečeni izvana, a meki iznutra, punjeni nasjeckanim orašastim plodovima i suhim višnjama, doista su nešto posebno!

 

deset minuta posla Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera

 

Pripremi sve sastojke, odvoji pola sata i uživaj u njima već za vikend!

Sastojci:

  • 200 g kvalitetne tamne čokolade (70%)
  • 250 g maslaca
  • 75 g suhih višanja ili drugog voća, po želji
  • 50 g nasjeckanih orašastih plodova, po želji
  • 80 g kakaa u prahu
  • 65 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 360 g šećera
  • 4 velika jaja

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti kalup za pečenje obloži masnim papirom.
  2. Natrgaj čokoladu u veliku posudu, dodaj joj maslac i stavi na lonac s kipućom vodom dok se ne otopi, redovito miješajući. Kada se otopi dodaj suhe višnje i nasjeckane orašaste plodove ako se odlučiš na njihovo korištenje.
  3. Prosij kakao u prahu i brašno u zasebnu posudu, dodaj prašak za pecivo i šećer, a zatim pomiješaj.
  4. Suhe sastojke dodaj smjesi čokolade, višanja i orašastih plodova i dobro promiješaj. Istuci jaja, a zatim ih umiješaj u smjesu čokolade.
  5. Smjesu za brownieje ulij u kalup za pečenje i peci oko 25 minuta. 
  6. Pričekaj da se ohlade, a zatim premjesti sve na radnu površinu i nareži na kocke. 
  7. Posluži samo, s dodatkom naribane čokolade ili kakaa ili sa svježim voćem i kuglicom sladoleda!

U slast!

 

na giadin način Naš omiljeni recept za brownies s tamnom čokoladom Topla i ukusna Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera

Posjeti Gastro.hr