gastro postao
Brz i jednostavan recept za sjajne brownie!
Slasni i sočni, po receptu (i dalje) popularnog Jamieja Olivera, ovi brownieji će ti ostati u pamćenju. Savršeno pečeni izvana, a meki iznutra, punjeni nasjeckanim orašastim plodovima i suhim višnjama, doista su nešto posebno!
Pripremi sve sastojke, odvoji pola sata i uživaj u njima već za vikend!
Sastojci:
- 200 g kvalitetne tamne čokolade (70%)
- 250 g maslaca
- 75 g suhih višanja ili drugog voća, po želji
- 50 g nasjeckanih orašastih plodova, po želji
- 80 g kakaa u prahu
- 65 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 360 g šećera
- 4 velika jaja
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtasti kalup za pečenje obloži masnim papirom.
- Natrgaj čokoladu u veliku posudu, dodaj joj maslac i stavi na lonac s kipućom vodom dok se ne otopi, redovito miješajući. Kada se otopi dodaj suhe višnje i nasjeckane orašaste plodove ako se odlučiš na njihovo korištenje.
- Prosij kakao u prahu i brašno u zasebnu posudu, dodaj prašak za pecivo i šećer, a zatim pomiješaj.
- Suhe sastojke dodaj smjesi čokolade, višanja i orašastih plodova i dobro promiješaj. Istuci jaja, a zatim ih umiješaj u smjesu čokolade.
- Smjesu za brownieje ulij u kalup za pečenje i peci oko 25 minuta.
- Pričekaj da se ohlade, a zatim premjesti sve na radnu površinu i nareži na kocke.
- Posluži samo, s dodatkom naribane čokolade ili kakaa ili sa svježim voćem i kuglicom sladoleda!
U slast!