Janjeće pljeskavice (šiš kofte) s pilavom

Kombinacija riže i janjetine s daškom Orijenta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 547

Pilav

  • 450 g riža, dugog zrna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g grožđice
  • mješavina suhih začina

Pljeskavice

  • 500 g janjetina, but
  • sol
  • papar
  • 1 žlica crvena paprika
  • 50 g sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Na suncukretovom ulju, na laganoj vatri pržiti crveni luk nasjeckan na polumjesece.
  2. Kad luk poprimi finu zlatnu boju, dodajte suhe grožđice i listiće badema.
  3. Sve skupa prepržiti i pomiješati te dodati već skuhanu rižu dugog zrna.
  4. Dobro promiješajte i prepržite još kratko i dodajte mješavinu suhih začina.
  5. Janjeće meso začinite sa soli i paprom te dobro izmiješajte.
  6. Napravite male pljeskavice, uvaljajte u sjemenke sezama koje je potrebno prije stući u mužaru, i stavite pržiti na suncokretovom ulju.
  7. Na laganoj vatri pržite ih tri minute sa jedne i tri minute s druge strane.
Posjeti Gastro.hr