Janjetina ispod peke

Jedinstveni način pripreme janjetine
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 708

Potrebno vam je

  • 2000 g janjetina, mršava
  • 1500 g krumpir, zreli
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • 200 ml ulje suncokretovo
  • 200 ml vino bijelo
  • 2 grančica ružmarin
  • sol

Priprema

  1. U peku se ne treba stavljati puno ulja jer janjetina tijekom pečenja pusti puno soka. Kad natrljate janjetinu solju, možete je ostaviti dva-tri sata ako je starija. Ako je mlada, onda kraće. Pritom rabite krupnu sol jer prodire duboko u meso.
  2. Janjetinu operite, posušite, posolite i stavite u lagano nauljenu peku.
  3. Mesu dodajte krumpire narezane na četvrtine, narezanu mrkvu na veće komade, rajčice, češnjak i grančice ružmarina.
  4. Stavite pod peku i pecite oko sat vremena. Maknite poklopac pa sve polijte vinom i opet poklopite. Ostavite da vino hlapi pet-deset minuta pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr