gastro postao
Jedinstveni način pripreme janjetine
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 708
Potrebno vam je
- 2000 g janjetina, mršava
- 1500 g krumpir, zreli
- 2 kom rajčica, crvena
- 2 režanj češnjak
- 200 ml ulje suncokretovo
- 200 ml vino bijelo
- 2 grančica ružmarin
- sol
Priprema
U peku se ne treba stavljati puno ulja jer janjetina tijekom pečenja pusti puno soka. Kad natrljate janjetinu solju, možete je ostaviti dva-tri sata ako je starija. Ako je mlada, onda kraće. Pritom rabite krupnu sol jer prodire duboko u meso.
- Janjetinu operite, posušite, posolite i stavite u lagano nauljenu peku.
- Mesu dodajte krumpire narezane na četvrtine, narezanu mrkvu na veće komade, rajčice, češnjak i grančice ružmarina.
- Stavite pod peku i pecite oko sat vremena. Maknite poklopac pa sve polijte vinom i opet poklopite. Ostavite da vino hlapi pet-deset minuta pa poslužite.
Izvor Skuhatćute